More  De ce să tolerăm extremismul?!

  După un somn binemeritat şi extrem de binevenit de câţiva ani, extremistul Rudolf Krako a crezut de cuviinţă să organizeze la Satu Mare ditamai o conferinţă aşa-zis internaţională pe tema autonomiei zonei Partium. Nu este prima dată când preşedintele Asociaţiei Podul, numitul Rudolf Krako, organizează manifestări publice cu caracter extremist, revizionist şi şovin în judeţul Satu Mare, la care invită tot felul de persoane dubioase. Ciudat este că autorităţile statului român nu par deranjate de aceste manifestări organizate sub nasul lor de un fost tâmplar, ajuns şomer din cauza absenţelor repetate şi nejustificate de la serviciu, care este finanţat, cel mai probabil, de asociaţii extremiste din Ungaria.

  Deci, stimaţi sătmăreni şi onorate autorităţi, sistematic suntem jigniţi în propria ţară de extremiştii maghiari care găsesc normal să-şi exprime sentimentele faţă de România într-un mod complet lipsit de decenţă şi respect. De ce trebuie să acceptăm aceste umiliri? Periodic românii sunt jigniţi într-un mod impardonabil de către diverşi exaltaţi care nu pricep că exacerbarea frustrărilor etnice nu poate să aducă nimic bun pentru viitor.

  Punându-mă în pielea celor care se comportă astfel, înţeleg sentimentele care le alimentează delirul. Probabil că educaţia de acasă nu i-a învăţat că nu este normal să jigneşti pe alţii şi trebuie să reacţionezi cu grijă pe teme sensibile. Chiar dacă te deranjează ceva, nu te apuci şi tu să-i deranjezi pe alţii în mod grobian. Nu aşa se rezolvă problemele. Asta este educaţia extremiştilor, asta fac, e explicabilă atitudinea lor. Nu pot înţelege însă de ce trebuie să stăm noi în genunchi, cu privirea în ţărână, în faţa unor astfel de momente umilitoare. Aviz autorităţilor aşa-zis abilitate ale statului de drept! De ce nu iau măsuri autorităţile pentru a transmite cât mai clar mesajul că România nu acceptă să fie jignită pe propriul teritoriu? De ce nu sunt blocate toate momentele jenante pe care le pun în scenă, sistematic, tot felul de extremişti cu mintea tulbure?

  Este imposibil ca autorităţile române şi serviciile speciale să nu fie informate foarte bine cu privire la astfel de manifestări ale unor indivizi dubioşi şi a întregii liote de exaltaţi care promovează astfel de mesaje în România. Cu toate acestea, statul român nu a făcut nimic pentru a bloca încă o călcare în picioare a sentimentelor naţionale româneşti. Stăm, ca proştii, în genunchi în faţa unor astfel de fanatici.

  Manifestările publice în care românii sunt umiliţi în propria ţară nu sunt rezultatul lipsei de decenţă a celor care au frustrări stupide. Este inadmisibil ca pe teritoriul unei ţări să fie permise manifestări publice cu caracter nazist, revizionist şi şovin organizate şi derulate cu unicul scop de a jigni cât mai grav ţara în care au loc. De ce trebuie să accepte România astfel de jigniri? De ce stăm în genunchi? A fost încălcată tocmai Legea Fundamentală a ţării, a se citi Constituţia! Ce mai trebuie să încalce aceşti indivizi pentru a se lua atitudine?! Până când va trebui să suportăm astfel de inepţii?! Cum se poate ca indivizi extrem de periculoşi să poată intra în ţară, în condiţiile în care în alte ţări sunt declarate persona non-grata pentru fapte similare?! Prea multe întrebări vor rămâne fără răspuns, din păcate!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE