DEZVĂLUIRI despre moartea unchiului lui Kim Jong-un

3

Şeful serviciilor de informaţii sud-coreene a dezvăluit informaţii despre lichidarea lui Jang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean şi numărul doi în ierarhia regimului, la câteva zile după eliminarea acestuia.

Jang Song-thaek, unchiul prin alianţă al tânărului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat în cadrul unui proces expres şi executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot şi corupţie.

La scurt timp după anunţul privind această execuţie, analiştii au presupus că unchiul liderului nord-coreean a pierdut o bătălie pentru influenţă în faţa generalilor armatei.

Dar Nam Jae-joon, şeful serviciilor secrete sud-coreene, a atribuit decăderea lui Jang tentativelor sale de a controla exporturile de cărbune.

“Jang intervenea prea mult în activităţile (…) legate de cărbune, ceea ce a generat din ce în ce mai multe plângeri din partea altor entităţi ale statului”, a declarat deputatul Jung Chung-rae, repetând declaraţiile şefului serviciilor de informaţii în faţa unei comisii parlamentare.

Potrivit lui Nam Jae-joon, Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, nu pare să aibă vreo problemă în a controla puterea, la doi ani de la preluarea conducerii ţării, după decesul tatălui său, Kim Jong-il.

Coreea de Nord, o ţară săracă după decenii de gestionare dezastruoasă, deţine mari resurse minerale şi exporturile de materii prime către China constituie principala sa activitate economică.

Exporturile nord-coreene către China, în principal cărbune şi minereu de fier, totalizau 2,4 miliarde de dolari americani în 2012, potrivit agenţiei sud-coreene de promovare a comerţului şi investiţiilor.

Potrivit şefului serviciilor de informaţii sud-coreene, unchiul liderului ar fi provocat nemulţumirea unor oficiali de rang înalt din partid pentru că încerca să ia mai mult decât i se cuvenea din aceste activităţi.

“Kim Jong-un a fost informat în legătură cu aceasta (…) şi a dat ordin ca situaţia să fie corectată”, a adăugat deputatul, care a asistat la informarea oferită de şeful serviciilor de informaţii.

Apropiaţi ai lui Jang nu s-au supus imediat ordinelor liderului şi a urmat o epurare, a adăugat deputatul. Regimul testează în prezent oficialii din divizia administrativă a partidului, care a fost condusă de Jang, precum şi pe cei din servciile de înarmare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

TRAGEDIE. Al doilea DECES din Satu Mare a unui pozitiv cu COVID-19. De data asta e vorba de o FEMEIE

Veștile bune se împletesc cu cele proaste. Dacă mai devreme anunțam că al doilea pacient confirmat pozitiv cu coronavirus s-a vindecat, din păcate, acum...

VALERIU IOAN. EDITORIAL. Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei anti COVID 19

Din fericire, Domnul ne scoate în față exemple de oameni buni, de oameni care aleg sacrificiul și renunțarea chiar la propria viață pentru salvarea...

BUCURIE. Al doilea OȘAN s-a VINDENCAT de COVID-19. A RĂPUS boala deși avea și ALTE BOLI

Veste foarte bună pentru cetățenii județului Satu Mare, în general, și a locuitorilor din Țara Oașului, în special. Al doilea pacient diagnosticat cu COVID-19...

Măsuri SUPLIMENTARE împotriva CORONAVIRUS luate la Primăria Satu Mare. Valabile din 1 aprilie

Pentru  protejarea populației de infectarea  cu virusul COVID-19 şi în urma măsurilor luate de autoritățile centrale, Primăria Municipiului Satu Mare anunță următoarele măsuri: Se suspendă...

VESTE BUNĂ. ATENȚIE PACIENȚI!!! Se REIAU parțial CONSULTAȚIILE în Policlinică    

Începand cu data de 01.04.2020 in cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Tășnad se asigură asistența medicală la unele specialități pentru...