More  Duster a sărbătorit Ziua României în stil mare!

  2

  Începutul lunii decembrie 2013, foarte important pentru România, a fost unul important şi pentru Dacia, care marchează o jumătate de milion de modele Duster produse în uzina de la Mioveni.

  De 1 Decembrie, noua Dacia Duster facelift a luat parte la Parada Militară din Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Dintre modele Duster aflate în dotarea MAPN, MAI şi ISU, atenţia tuturor a fost atrasă de “Duster Army”.

  “Duster Army” este un vehicul special adaptat de echipele de inginerie ale Renault România pentru a răspunde cerinţelor de transport ale Armatei Române, în conformitate cu standardele cerute de NATO. Acest vehicul dispune, între altele, de:

  • sistem de protecţie exterior
  • protecţii suplimentare sub caroserie pentru motor, cutie viteze, rezervor combustibil şi diferenţial spate
  • troliu demontabil
  • sistem de ancorare pentru aerotransport
  • sistem de atelare combinat pentru tractarea de remorci militare
  • prize exterioare de 12V şi de 24V pentru interconectare vehicule
  • sistem de iluminare « black out » şi de camuflare faruri

  Practic, “Duster Army” este cel mai bun exemplu pentru versatilitatea acestui model, Duster reprezentând în jur de 40% din producţia zilnică realizată la Uzinele Dacia. Rămâne de văzut dacă Armata Română va comanda această versiune în număr mare.

  Duster ARMY nu a fost singura surpriză plăcută oferită de Dacia. La doar două zile distanţă, în data de 3 decembrie, Dacia a anunţat construirea modelului Duster cu numărul 500.000 (exemplar care va ajunge la un client din Franţa).

  Vorbim de o performanţă de neimaginat până nu demult, în cei patru ani de producţie, circa 95% din cele 500.000 de exemplare Duster fiind exportate, cu precădere pe pieţele din Europa Occidentală.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE