More


  Expert în contrabandă pe munca altora

  =

  valer

  Senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer şi-a făcut un titlu de glorie din aşa-zisa luptă a sa împotriva contrabandei cu ţigări ucrainene. A formulat interpelări şi declaraţii politice, a avut intervenţii în direct la diverse televiziuni centrale şi a acordat interviuri pe tema acestui fenomen. Numitul Marian Valer a pozat în marele expert în domeniul contrabandei cu ţigări ucrainene, însă nu s-a lăudat nicăieri cu faptul că, de fapt, şi-a însuşit munca şi rezultatele colaboratorilor săi. Şi atunci când şi-a făcut rost singur de informaţii legate de contrabandă s-a dovedit ulterior că a fost victima unor dezinformări, înghiţind găluştele plasate de către diverse persoane implicate în vederea discreditării sale.

  Baştan pe munca altora
  Senatorul Marian Valer şi-a însuşit fără niciun fel de ruşine munca unor foşti colaboratori de-ai săi pentru a poza într-un mare specialist în domeniul contrabandei cu ţigări. Cu un tupeu fără margini, acesta a preluat informaţiile publicate în Gazeta de Nord-Vest, folosindu-le în interpelările şi declaraţiile sale politice. De asemenea, s-a folosit de colaboratorii săi, pe care i-a pus să strângă în folosul său informaţii legate de acest fenomen. De asemenea, i-a pus pe foştii săi colaboratori să formuleze răspunsuri la întrebările adresate de jurnalişti din presa centrală, ulterior acestea apărând sub forma unor interviuri largi pe care cică marele senator Marian Valer le-ar fi acordat presei centrale.

  Cum e şeful, aşa şi consilierul
  Crezându-l un om corect, colaboratorii n-au obiectat împotriva acestor mijloace neortodoxe prin care senatorul Marian şi-a însuşit rezultatele muncii lor. Nu se aşteptau să fie recompensaţi financiar, pentru că aflaseră deja pe propria lor piele că senatorului Marian nu îi place să plătească, crezând că totul i se cuvine pe gratis. Totuşi, colaboratorii s-au aşteptat cel puţin la un simplu “mulţumesc” din partea celui care se dădea mare specialist pe baza muncii lor. Au aşteptat însă degeaba.
  Mai revoltător a fost faptul că jurnalistul Ovidiu Ohanesian, devenit consilierul senatorului pe probleme de comploturi şi compoturi, a început să-şi însuşească şi el informaţiile legate de contrabandă, prezentându-le de parcă ar fi ale lui. Ohanesian a preluat articole întregi, scrise în urma unor investigaţii riscante, fără să ceară acordul autorilor, pe care le-a publicat apoi ca şi cum ar fi scrise de el. Nu este exclus să fi obţinut şi avantaje financiare de pe seama acestor furturi intelectuale.

  Înghiţitor de găluşte dezinformatoare
  Pentru a dovedi că şi el se descurcă cu contrabanda, senatorul Marian Valer a început să-şi procure informaţii din sursele proprii. Cel puţin o dată a căzut în capcana întinsă de diverşi angajaţi ai statului corupţi, implicaţi în favorizarea contrabandei cu ţigări ucrainene. După ce a aflat că un poliţist de frontieră asupra căruia planau suspiciuni de corupţie a fost angajat ilegal, pe baza unei diplome false de bacalaureat, senatorul Marian a plusat la câteva zeci numărul cadrelor angajate cu acte false. Verificările ulterioare au scos la iveală că era vorba de un singur angajat cu diplomă falsă. Senatorul Marian a fost dezinformat de sursele sale, surse despre care s-a descoperit că jucau de partea contrabandiştilor. În pofida experienţei de anchetator, cu care se laudă tuturor celor dispuşi să-l asculte, senatorul Marian a înghiţit găluştele, discreditându-se de unul singur. Cine ştie câte alte informaţii “incendiare” obţinute de senator prin “sursele” sale au fost la fel de reale.

  Un nimeni, fără colaboratori
  Faptul că senatorul Marian era obişnuit să se folosească de munca colaboratorilor săi pentru a-şi promova imaginea se adevereşte tot mai mult în ultima perioadă. Părăsit pe rând de toţi colaboratorii, senatorul independent şi declarat incompatibil s-a văzut obligat să-şi culeagă singur informaţiile. Şi, într-adevăr, a început să culeagă informaţii de la tot felul de surse dubioase, recrutate prin cele mai decăzute crâşme de ţară, care i-au furnizat informaţii pe măsură. În aceste condiţii, nici nu e de mirare că interpelările şi declaraţiile politice ale senatorului Marian Valer din ultima perioadă sunt pline de minciuni şi de calomnii.
  Doar microischemiile pe creier, cu care s-a lăudat atâta în trecut, ar putea explica faptul că numitul Marian Valer poate să ia de bune toate poveştile furnizate de toţi beţivii cu care se întâlneşte şi apoi să formuleze declaraţii politice şi interpelări pe baza lor. În aceste condiţii, nu trebuie să mire pe nimeni faptul că pe reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control îi apucă râsul ori de câte ori aud numele de Marian Valer. În ochii lor, denunţurile şi autodenunţurile lui Marian Valer nu valorează deja nici cât o ceapă degerată.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img