More  Fiica lui Mandela, despre tatăl său: Este în continuare un luptător, în pofida apropierii morţii

  - Advertisement -

  4

  Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care, la 95 de ani, se află de peste cinci luni în stare critică, este în continuare ”un luptător”, chiar dacă trebuie să lupte pentru supravieţuire, a afirmat marţi fiica sa Makaziwe, informează AFP, citat de Agerpres.

  “Tata este în continuare cu noi, extrem de puternic (…), extrem de curajos, chiar dacă — în lipsa unei expresii mai bune — pe patul de moarte. Cred că ne oferă în continuare lecţii: lecţii de răbdare, lecţii de iubire, lecţii de toleranţă”, a declarat, la televiziunea publică SABC, Makaziwe, cea mai mare dintre copiii încă în viaţă.

  “Fiecare moment, fiecare minut cu tata mă stupefiază. Există momente când trebuie să mă ciupesc pentru a vedea că mă trag cu adevărat din acest om care este atât de puternic, care este un luptător”, a adăugat ea. “Există momente când puteţi vedea că el luptă (împotriva morţii), dar există în continuare spiritul de luptă”, a mai spus Makaziwe.

  “Spiritul său este extrem, extrem de puternic, chiar dacă el este bolnav şi căzut la pat”, a mai spus Makaziwe pentru agenţia Sapa.

  “Este în continuare cu noi, chiar dacă nu o duce bine acasă, în patul său”, a spus la rândul său Mdaba, unul din nepoţii eroului luptei anti-apartheid.

  Zindzi, cea mai mică fiică a lui Nelson Mandela, a mărturisit în weekend pentru New York Times: “Intelectual, ştiu că este pe punctul de a muri. Dar emoţional, nu sunt pregătită”.

  Nelson Mandela, în prezent în vârstă de 95 de ani, locuieşte din nou în casa sa din Johannesburg, aflat sub tratament în urma spitalizării sale de la 8 iunie la 1 septembrie după o recidivă a infecţiei sale pulmonare şi, probabil, alte complicaţii.

  Fostul preşedinte se află în stare critică de la sfârşitul lunii iunie, potrivit preşedinţiei sud-africane, care, în ultimul său buletin de la 18 noiembrie, nota că Mandela reacţionează în continuare la tratamente.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts