Fiica lui Mandela, despre tatăl său: Este în continuare un luptător, în pofida apropierii morţii

4

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care, la 95 de ani, se află de peste cinci luni în stare critică, este în continuare ”un luptător”, chiar dacă trebuie să lupte pentru supravieţuire, a afirmat marţi fiica sa Makaziwe, informează AFP, citat de Agerpres.

“Tata este în continuare cu noi, extrem de puternic (…), extrem de curajos, chiar dacă — în lipsa unei expresii mai bune — pe patul de moarte. Cred că ne oferă în continuare lecţii: lecţii de răbdare, lecţii de iubire, lecţii de toleranţă”, a declarat, la televiziunea publică SABC, Makaziwe, cea mai mare dintre copiii încă în viaţă.

“Fiecare moment, fiecare minut cu tata mă stupefiază. Există momente când trebuie să mă ciupesc pentru a vedea că mă trag cu adevărat din acest om care este atât de puternic, care este un luptător”, a adăugat ea. “Există momente când puteţi vedea că el luptă (împotriva morţii), dar există în continuare spiritul de luptă”, a mai spus Makaziwe.

“Spiritul său este extrem, extrem de puternic, chiar dacă el este bolnav şi căzut la pat”, a mai spus Makaziwe pentru agenţia Sapa.

“Este în continuare cu noi, chiar dacă nu o duce bine acasă, în patul său”, a spus la rândul său Mdaba, unul din nepoţii eroului luptei anti-apartheid.

Zindzi, cea mai mică fiică a lui Nelson Mandela, a mărturisit în weekend pentru New York Times: “Intelectual, ştiu că este pe punctul de a muri. Dar emoţional, nu sunt pregătită”.

Nelson Mandela, în prezent în vârstă de 95 de ani, locuieşte din nou în casa sa din Johannesburg, aflat sub tratament în urma spitalizării sale de la 8 iunie la 1 septembrie după o recidivă a infecţiei sale pulmonare şi, probabil, alte complicaţii.

Fostul preşedinte se află în stare critică de la sfârşitul lunii iunie, potrivit preşedinţiei sud-africane, care, în ultimul său buletin de la 18 noiembrie, nota că Mandela reacţionează în continuare la tratamente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...