More  Filmul ”Câinele Japonez”, în premieră la Zalău

  - Advertisement -
  9
  Transilvania Film împreună cu Casa Municipală de Cultură anunță premiera, în oraşul Zalău, a filmului ”Câinele Japonez” cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale. Pelicula, o impresionantă dramă de familie, este primul lung metraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu şi va avea două proiecţii în data de 11 decembrie 2013, de la ora 18.00 şi de la ora 20.00. Prețul unui bilet de intrare este de doar 1 leu.
  Filmul lui Tudor Cristian Jurgiu spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurenţiu Lazăr.
  Sinopsis
  Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii.
  Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînveţe să comunice, să redevină o familie. Costache învaţă să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani, iar Ticu repară greşelile trecutului. Un film delicat şi tandru despre reconciliere familială.
  Despre regizor
  Tudor Cristian Jurgiu a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Film ”Ion Luca Caragiale”, secţia Regie de Film şi TV în 2009. În 2009 a realizat scurtmetrajul Nunta lui Oli, produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Ultimul lui scurtmetraj, În acvariu, a obtinut Premiul 3 la secțiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

  Despre film

  Câinele Japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci și a obţinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat în anul 2008 și Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri.

  Câinele Japonez a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 61-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în secțiunea New Directors unde a fost primit cu entuziasm atât de către public cât și de presa internațională de specialitate. Cunoscuta publicație Hollywood Reporter nota: ”Un film neașteptat de promițător cu un joc actoricesc superb, în care speranța se întrezărește în mijlocul tragediei. Abilitatea cineaștilor români de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmată în Câinele Japonez. Cei care se așteaptă la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor găsi în schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, ușor optimist, în care indulgența este evitată cu atenție Acest puternic și încrezător debut merită să fie prezent în multe alte festivaluri”.

  Filmul este deja pre-cumpărat pentru distribuția internațională de compania germană M-Appeal iar după lansarea din România va ajunge în competiția unor importante festivaluri de film precum Varșovia IFF, Arras IFF, Mumbai FF și Thessaloniki IFF.
  În România ”Câinele Japonez” este distribuit de Transilvania Film.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts