More


  Furturi tot mai trăsnite

  =

  furt

  Hoţii sătmăreni nu sunt deloc selectivi când îşi aleg prada. O demonstrează cazurile de furt rezolvate de poliţiştii sătmăreni în cursul acestui an. Oamenii legii au avut de rezolvat cazuri în care hoţii au furat băutura vecinilor. Alţii au furat ciocolată din supermarket, a cărei valoare nu depăşea câţiva lei. Hoţii au dat iama şi în culturile agricole. Poliţiştii au identificat hoţi de gogoşari, hoţi de varză, hoţi de porumb şi hoţi de cireşe. Răufăcătorii au dat iama şi în porumbeii vecinilor, neezitând să fure caii de pe păşuni. Un tânăr din Cig a furat inclusiv un monitor de calculator, pe care l-a îngropat în grădină pentru a-l ascunde.

  Alcoolul, râvnit de hoţi
  La sfârşitul lunii trecute, un localnic din Turţ, care fusese plecat la muncă în străinătate, s-a întors pentru Sărbători acasă şi a constatat că-i lipsesc din locuinţă aproape 40 de litri de băuturi alcoolice, ţuică şi sticle de vin îmbuteliate. Bărbatul a reclamat furtul poliţiştilor. Băuturile au fost furate chiar de vecinul bărbatului, care-l ajutase în vară la renovarea casei şi văzuse sticlele cu alcool. Ştiind că proprietarul munceşte în Italia, vecinul a dislocat câteva ţigle din acoperiş şi a pătruns în locuinţă, ajungând direct la locul în care se păstrau băuturile. Poliţiştii l-au găsit pe suspect, însă nu au mai reuşit să recupereze nimic din băuturile furate, în valoare de peste 600 de lei.
  Tot în noiembrie, un localnic din Hodod a reclamat că i-au dispărut din pivniţă peste 60 de litri de vin şi ţuică. În scurt timp poliţiştii Postului de poliţie i-au depistat pe cei trei suspecţi: un bărbat şi o femeie, care a cooptat-o în comiterea infracţiunii şi pe fiica sa minoră de 15 ani. Băuturile alcoolice, în valoare de 500 de lei, nu au mai putut fi recuperate.
  Timp de şase luni de zile, un minor şi doi bărbaţi au tot furat din vinul depozitat în pivniţa unei case din Pir, în care locuieşte o femeie de 64 de ani, până ce nu a rămas nimic. Când femeia şi-a dat seama ce se întâmplă era deja prea târziu, astfel că a anunţat Poliţia. Poliţiştii din Pir au constatat că, în perioada aprilie 2013 – 09.09.2013, cei doi bărbaţi şi minorul, folosind chei potrivite, au pătruns în pivniţa situată vizavi de locuinţa femeii, de unde au furat aproximativ 200 de litri de vin, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 400 lei.

  Monitor îngropat în grădină
  În luna mai a acestui an, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cig, a pătruns pe timp de noapte, prin escaladare, în una din încăperile sediului unei firme, furând un monitor şi o sursă UPS, valoarea prejudiciului ridicându-se la suma de 800 lei. Poliţiştii au găsit monitorul furat îngropat în grădina suspectului. Celălalt bun furat, deşi a fost oferit spre vânzare de tânăr, a fost descoperit de poliţişti şi restituit proprietarilor de drept.
  La sfârşitul lunii mai, o femeie în vârstă de 46 de ani, din Hodod, aflându-se la cumpărături în fostul supermarket Real a sustras zece bucăţi de ciocolată “Milka caramel cream de 100 gr.”, patru bucăţi de ciocolată “Milka chocolate desert de 100 gr.” şi patru bucăţi ciocolată “Milka strawberry yoghurt de 100gr.”, în valoare totală de 63,36 lei. Produsele au fost găsite asupra femeii, aceasta ascunzându-le şi încercând să părăsească magazinul fără să plătească.

  De la porumbei, la cai
  Un caz inedit a avut loc în iulie la Sanislău, unde un copil de numai 13 ani a furat 20 de porumbei din curtea unei femei din localitate. Băiatul a observat în repetate rânduri păsările într-un ţarc îngrădit cu sârmă şi într-o noapte, pretextând că îndrăgeşte porumbeii, a furat 20, printre care şi pui, apoi i-a ascuns în podul casei. Nu a durat însă mult şi a fost prins de poliţişti, iar păsările au fost restituite proprietarei.
  În octombrie, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Botiz, a furat de pe parcela unui fermier, în vârstă de 41 de ani, din Balta Blondă, un cal de culoare roşie, cauzând un prejudiciu de 5.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

  Se fură inclusiv ardei şi gogoşari
  Poliţiştii din Săuca au surprins în flagrant în luna mai şase tineri care furau cireşe dintr-o fermă pomicolă. Cu această ocazie a fost ridicată cantitatea de 39 kg de fructe, în valoare de peste 300 lei, şi restituită unităţii păgubite. Autorii, doi tineri cu vârsta de 26 de ani, respectiv 18 ani, împreună cu alţi patru minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, din Becheni, Pir şi Săuca, s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
  Poliţiştii Postului de Poliţie Căpleni au identificat doi bărbaţi în vârstă de 36 şi 19 ani, ambii din Căpleni, care la începutul lunii octombrie au furat de pe o parcelă de pe raza localităţii Căpleni o tonă de porumb ştiuleţi. Prejudiciul nu a fost recuperat, autorii alegându-se cu dosare penale pentru furt.
  Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 32 de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei Rurale Carei, pe raza localităţii Foieni, în timp ce furau ardei şi gogoşari. Din verificări a rezultat că aceştia au furat 56,5 kg legume de pe proprietatea părţii vătămate, cauzând un prejudiciu de 168 lei.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img