More


  Gabi Leş revine la şefia APIA Satu Mare

  - Advertisement -

  les

  Începând de ieri (n.r. luni), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare are un nou director interimar în persoana lui Gabriel Leş. După ce în trecut a mai ocupat această funcţie, în prezent a fost detaşat la şefia instituţiei pentru şase luni.

  După ce fostul director Viorel Pintea a fost arestat fiind acuzat de luare de mită, Gabriel Leş revine ca interimar la şefia Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. Acesta a fost numit cu detaşare pentru o perioadă de şase luni la conducerea acestei instituţii începând cu data de ieri. Gabriel Leş a mai ocupat funcţia de director interimar timp de trei luni, în perioada 1 martie – 1 iunie 2013, timp în care Viorel Pintea a fost detaşat la un alt centru judeţean. Este posibil ca după terminarea interimatului asigurat de Gabriel Leş, Agenţia Naţională de Plăţi şi Intervenţie prentru Agricultură să organizeze un concurs pentru ocuparea funcţiei de director la Satu Mare.

  Noul director interimar APIA Satu Mare, Gabriel Leş, spune că în zilele următoare va analiza situaţia existentă în prezent în instituţie şi abia apoi va lua măsurile ce se impun. Gabriel Leş doreşte să eficientizeze activitatea APIA şi să recâştige credibilitatea instituţiei în rândurile fermierilor sătmăreni.

  Fostul director APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost reţinut duminică, 24 noiembrie, şi arestat o zi mai târziu, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o mită de 3.000 de euro de la un fermier. Odată cu arestarea sa a fost suspendat din funcţie. Pintea a cerut banii pentru a nu controla activităţile fermierului, care beneficiase de finanţări europene substanţiale pentru înfiinţarea unor culturi de viţă de vie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img