More

  Gigel Ştirbu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii

  gigel

  Liberalul Gigel Ştirbu a depus, marţi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a preşedinţilor Camerelor, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu şi a membrilor Guvernului. Ceremonia a durat câteva minute.

  Preşedintele Băsescu a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Daniel Barbu din funcţia de ministru al Culturii şi de numire în locul acestuia a lui Gigel Ştirbu. Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi Decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, şeful statului a semnat marţi Decretul prin care este numit Gigel-Sorinel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii. Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA.

  Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister. Băsescu, după rostirea jurământului de către Gigel Ştirbu: Domnule ministru, mult succes! Preşedintele Traian Băsescu a avut o foarte scurtă intervenţie de la microfonul din Sala Unirii a Palatului Cotroceni, unde a avut loc ceremonia depunerii jurământului de învestire în funcţia de ministru al Culturii de către Gigel Ştirbu, spunând: “Domnule ministru, mult succes!”. “Domnule ministru, mult succes!”, a spus preşedintele, la microfon, după ce Gigel Ştirbu a rostit jurământul de credinţă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE