More  Patru elevi de la Liceul Ortodox vor fi primiţi de Papa Francisc

  - Advertisement -

  conferinta

  La Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare s-a desfăşurat ieri(n.r. miercuri) o conferinţă de presă susţinută de directorul instituţiei, preotul Gabriel Groza. Cu această ocazie, au fost prezentate principalele activităţi în cadrul cărora sunt implicaţi elevii şi profesorii instituţiei. Astfel, în cursul zilei de vineri, cu ocazia sărbătoririi Sf. Ierarh Nicolae, va fi celebrat hramul Bisericii liceului, printr-o Sfântă Liturghie care va fi oficiată de 15 preoţi. După încheierea Sfintei Liturghii, în sala de mese a grădiniţei va fi sfinţită o icoană care înfăţişează Cina cea de Taină, realizată de elevi şi de profesorul de desen Liviu Scripor. La fel ca în fiecare an, toate clasele unităţii de învăţământ vor fi împodobite cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

  O altă activitate pe care o vor desfăşura va fi cea de-a V-a etapă a proiectului Comenius “Unitate în diversitate” din perioada 9-12 decembrie la Roma. Momentul cel mai aşteptat va avea loc în data de 12 decembrie, de la ora 10.30, când patru elevi însoţiţi de profesoara Adriana Biţica şi de conducerea liceului vor fi primiţi de către Papa Francisc, căruia îi vor oferi în dar o icoană a Maicii Domnului şi un album cu bisericile şi mănăstirile maramureşene cu binecuvântarea PS Iustin Sigheteanul.

  Cea de-a treia acţiune se va desfăşura în data de 19 decembrie, la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, începând cu ora 16.00. În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare va avea loc tradiţionalul spectacol de Crăciun, la care va asista PS Iustin Sigheteanul, alături de oficialităţile invitate. Spectacolul va fi deschis de corul profesorilor liceului, urmat de “îngeraşii” de la grădiniţă, elevi din ciclul primar, cete sau grupuri de colindători din Negreşti, Carei, Drăguşeni, cei de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare şi se va încheia cu corul Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare. Apoi, PS Iustin Sigheteanul va adresa un cuvânt de învăţătură elevilor şi va transmite un mesaj cu ocazia marii sărbători a Naşterii Domnului.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts