PMP vrea să obţină 10% la europarlamentare şi compară PDL cu Pinocchio

4

PMP are ca obiectiv să obţină la alegerile europarlamentare peste 10% şi să devină astfel liderul opoziţiei, a anunţat , sâmbătă, deputatul Eugen Tomac, liderul partidului.

Eugen Tomac, a declarat în deschiderea Colegiu Naţional al partidului că formaţiunea trebuie să obţină la alegerile europarlamentare peste 10% pentru a putea discuta despre promovarea unui candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

El a susţinut că PMP s-a mobilizat pentru a se poziţiona împotriva USL printr-o serie de manifestări recente faţă de modificările aduse în Parlament la Codul Penal.

“Ultimele evenimente care au avut loc în ţară, în mod special în Parlamentul României ne obligă să fim la fel de hotărâţi, la fel de atenţi în a lupta pentru apărarea statului de drept, pentru consolidarea instituţiilor statului român şi pentru a continua linia politică promovată de preşedintele Traian Băsescu“, a afirmat Tomac.

El a precizat că în câteva luni, de când au fost depuse actele pentru înregistrarea partidului, ar mai fi fost întregistraţi circa 15 mii de noi membri.

“Trebuie să luptăm anul viitor pentru a opri USL să nu introducă taxa pentru carburanţi, pentru că e o decizie abuzivă. Trebuie să continuăm acest procest de consolidare a partidului nostru (…) Este foarte important să vorbim despre mecanismele interne în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru europarlamentare, iar dacă la europarlamentare vom avea un scor, aşa cum ne propunem, cu două cifre, în mod cert PMP va putea discuta şi cu celelalte forţe politice despre un candidat pe care să-l promovăm noi pentru alegerile prezidenţiale”, a mai afirmat Tomac.

Liderul PMP a susţinut că formaţiunea pe care o conduce va propune un “pact pentru reformarea clasei politice”.

La rândul său, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a comentat mobilizarea reprezentanţilor partidului la mitingul împotriva modificărilor la Codul Penal.

“PMP a devenit adevăratul reprezentant al opoziţiei din România, cel care luptă acolo unde vor românii, în stradă, cel care nu ezită, nu aşteaptă, nu mimează democraţia (…) Sunt sigur că anul viitor va fi anul consacrării PMP, dacă anul acesta a fost anul înfiinţării. Legitimitatea însă nu este dată niciodată de numire. În cascada aceasta cu toţii am fost aleşi pe anumite criterii, pe o legitimitate parţială. Dar adevărata legitimitate se va câştiga nu prin numire, ci prin voturi”, a susţinut Preda.

Preda a făcut referire la PDL, comparându-l cu Pinocchio, şi a precizat că a vrut să scape de Geppetto, identificat cu Traian Băsescu.

“A vrut să devină un partid independent, dar zâna îi spusese partidului să nu facă prostii, să nu mintă şi să nu se înhăiteze cu pungaşii. Şi Pinocchio în povestea noastră s-a înhăitat cu doi pungaşi, cum ar fi să zicem Ponta şi Antonescu şi i-a crescut nasul, pentru că minţea, şi nu a mai fost crezut de zână şi nu a devenit băieţel adevărat, adică un partid adevărat lider al opoziţiei. A trebuit să-şi dea seama de asta, pentru că îl înghiţise balena uselistă, şi dacă îşi va da seama va deveni băieţel adevărat făcând ceea ce i-a spus zâna, adică ceea ce a spus poporul român, şi neignorându-l pe Geppetto, tatăl lui, cel care îl crease”, a susţinut Preda.

El a mai precizat că “în viaţă poţi să renunţi la nume, la soţie, dar la mamă nu poţi să renunţi”.

“Nu poţi să o schimbi, la ţara ta, cea în care te-ai născut, nu poţi să o schimbi. De aceea este foarte important să ţinem seama de această pildă şi să nu renunţăm niciodată la ceea ce ne-a spus…de fapt, ne-am angajat noi în faţa poporului român, şi anume să fim un altfel de partid, un partid care chiar promovează democraţia internă”, a mai explicat Marian Preda.

“Să obţinem anul viitor în alegerile europarlamentare mai multe voturi decât PDL pentru a arătat cine conduce opoziţia cu adevărat (…) Sunt sigur, sunt convins, că la anul PMP va lua peste 10%, cel puţin un vot în plus faţă de PDL şi va fi şi de facto adevărata voce, liderul opoziţiei din România”

La deschiderea lucrărilor Colegiului Naţional al PMP au mai luat parte consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu şi fostul ministru Teodor Baconschi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DONAȚIE. Mii de KIT-uri de TESTARE coronavirus, donate de un OȘAN MILIONAR pentru Spitalul Județean

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean...

DOCUMENT: ORDONANȚA MILITARĂ 6. PRIMUL județ ÎNCHIS de coronavirus

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală, a anunțat...

ANUNȚ IMPORTANT. Centru de TESTARE coronavirus la Satu Mare. Alături de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spitalul Județean de Urgențe Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...