More  Ponta dă TVR pe mâna PNL, dar are „reţineri” faţă de susţinerea lui Rareş Bogdan la şefia instituţiei

  1

  După vehicularea numelui lui Valentin Nicolau în PSD pentru conducerea interimară a televiziunii publice, premierul Victor Ponta anunţă că postul le va reveni „colegilor liberali”. „Propunerea pentru preşedinte-director general va aparţine colegilor liberali. Nu ştiu să existe o propunere oficială. Deocamdată există una neoficială”, a spus el într-un interviu la Antena 3 cu o zi înaintea şedinţei Parlamentului pentru învestirea unui interimar în locul lui Claudiu Săftoiu.

  Întrebat dacă numele „neoficial” este cel al jurnalistului Rareş Bogdan, Ponta a confirmat, însă s-a declarat „reţinut” în a-l susţine.

  „Dacă colegii liberali o vor face, o să discutăm atunci. Evident că am reţineri, dar nu cred că e corect să vorbim”, s-a eschivat liderul PSD. În explicaţia publică pentru aceste reţineri premierul s-a referit la criza financiară care trebuie gestionată în TVR. „Televiziunea publică, anul trecut, a fost în pragul colapsului. Noi am garantat un împrumut destul de mare. Situaţia actuală este extrem de gravă. Teviziunea publică are un buget de 150 de milioane, preocuparea mea e dacă putem să facem din TVR un serviciu admirat de către români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile. Altfel banii pot să-i dau la şcoli. Radioul public este lider de piaţă şi a făcut profit. Contează foarte mult managementul şi nu cred că trebuie să fie într-o zonă privată ca să fie bine condusă”, a comentat el.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE