More


  Prefectura le-a pus gând rău ciobanilor

  - Advertisement -

  intalnire

  Prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri în şedinţă de lucru reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare pentru stabilirea unor măsuri ce se impun privind păşunatul haotic şi responsabilizarea factorilor cu atribuţii în domeniu, în special în cazul turmelor de oi care tranzitează judeţul sau staţionează, iar în transhumanţa lor distrug, în multe situaţii, culturile de pe terenurile cetăţenilor, cât şi a modului de gestionare şi acordare a subvenţiilor pentru animale.
  Reprezentantul DSVSA l-a informat pe prefect că proprietarii turmelor de oi care ajung pe raza judeţului trebuie să deţină formularul de mişcare, certificatele sanitar – veterinare, dovada existenţei păşunii pe care oile pot păşuna, respectiv contract de închiriere. Prefectul Eugeniu Avram le-a cerut reprezentanţilor SGA să fie mai exigenţi în ce priveşte încheierea contractelor pentru cositul digurilor şi în special cu proprietarii unor turme de animale, cuprinzând în contracte clauze exprese privind restricţia păşunatului şi răspunderea acestora privind deteriorarea digurilor.
  Pe de altă parte, prefectul a solicitat o colaborare mai strânsă între reprezentanţii DSVSA şi APIA privind acordarea subvenţiilor pe cap de animal. Totodată, a solicitat Poliţiei Judeţului să acorde sprijin autorităţilor locale şi cetăţenilor pentru a preîntâmpina pagubele ce se pot produce ca urmare a păşunării haotice. În acelaşi timp, s-au identificat propuneri de modificare a legii privind acordarea subvenţiei pe cap de animal.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img