More


  Proiect sălăjean finanțat în cadrul competiției ”Fabricat în Țara lui Andrei”

  =

  Proiectul Fundaţiei ”Agapis” din localitatea Valcău de Jos, județul Sălaj, care dorea să își extindă activitatea şi în comuna Marca, a fost selectat de către reprezentanții Petrom și premiat de către Mona Nicolici ca fiind un proiect câştigător, finanţat în cadrul competiţiei naționale ”Fabricat în Ţara lui Andrei”. Proiectul va beneficia de o finanțare de până la 32.000 de euro și a fost selectat din cele peste 500 de proiecte de dezvoltare socială depuse în cadrul competiţiei ”Fabricat în Ţara lui Andrei”, organizată de Petrom şi Fundaţia NESsT.

  Potrivit directorului fundaţiei, Alin Prunean, prin acest proiect în comuna sălăjeană Marca va fi înfiinţat un centru de colectare şi ambalare a polenului şi a veninului de albine. Mai întâi, 25 de persoane din zonă vor participa la cursuri de calificare în apicultură, lucru care va deveni posibil în primele două luni ale anului viitor. Centrul propriu-zis va fi deschis în luna aprilie, iar împreună cu Primăria comunei Marca, vor urma să fie selectate 10 familii care să se ocupe de apicultură şi care să asigure produsele pentru centru.
  ”Unora dintre aceste familii le vom da chiar şi albine. Toate vor primi echipamente colectoare de polen şi de venin şi celelalte echipamente necesare în apicultură”, a declarat Alin Prunean. Tot el a mai precizat că pentru veninul ce va fi colectat de la albinele din Marca s-a găsit deja desfacere, el fiind predat unui întreprinzător român, care exportă acest produs pentru producătorii de medicamente din întreaga lume.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img