More


  Putin a semnat decretul de graţiere pentru Mihail Hodorkovski. Fostul magnat al petrolului a fost eliberat din înhisoare

  - Advertisement -

  3

  Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri decretul de graţiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, Kremlinul anunţând că acesta în vigoare imediat. Fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski a fost eliberat din înhisoare, potrivit agenţiei Interfax.

  “Către ora (locală) 12.20 (10.20, ora României), Mihail Hodorkovski a părăsit închisoarea”, a declarat o sursă neprecizată pentru agenţia Interfax. Conducerea regională a Administraţiei penitenciare nu a confirmat această informaţie.

  “Îndrumat de principii umanitare, decretez că Mihail Borisovici Hodorkovski (…) trebuie să fie eliberat din închisoare înainte de ispăşirea pedepsei (la care a fost condamnat). Acest decret intră în vigoare imediat”, se arată într-un scurt comunicat al preşedintelui rus publicat de Kremlin.

  Principalul avocat al lui Hodorkovski, Vladimir Kliuvgant, a declarat că “dacă decretul este semnat, trebuie să fie pus în aplicare imediat”.

  Preşedintele rus a anunţat joi, în pofida oricărei aşteptări, că Hodorkovski, eliberabil în august 2014, i-a adresat o cerere de graţiere din motive umanitare, mama acestuia fiind bolnavă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img