More


  Românii se duc în Marea Britanie să muncească, nu să stea cu burta la soare

  - Advertisement -

  david

  Românii se vor duce în Marea Britanie să muncească şi să plătească impozite, nu să stea cu burta la soare şi să apeleze la beneficii sociale, a declarat, joi, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, în contextul ridicării restricţiilor pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014.

  Ministrul Cristian David nu crede că va exista un val de muncitori români în Marea Britanie. “Cu siguranţă, nu, nu va exista un asemenea val masiv, pentru că nu este posibil din punct de vedere practic, nu este nici măcar din punct de vedere al motivaţiei o destinaţie de urmărit cu interes de marea majoritate a lucrătorilor români din afară”, a declarat ministrul delegat, la RFI.
  Totodată, David respinge ideea avansată în presa britanică şi de unii politicieni că românii vor pleca în Marea Britanie pentru a profita de beneficiile sociale. “ Prin definiţie, lucrătorii sunt aceia care vor veni acolo să muncească. Odată intraţi în piaţa forţei de muncă, aceştia contribuie la impozitele, la taxele locale, pe care le plătesc, contribuie la sistemele sociale de sănătate sau pensii. Deci dacă vorbim despre lucrători, această discuţie nu-şi are suportul, pentru că cei care vin în Marea Britanie nicidecum nu vin ca să privească contemplativ sistemul de asistenţă socială, ci vin să muncească”, a precizat Cristian David. “Eu nu cred că mâine românii vor pleca pentru beneficii sociale, ci să muncească. Nu se duc să stea cu burta la soare în Marea Britanie”, a conchis ministrul Cristian David.
  Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie vor ridica restricţiile pe piaţa muncii impuse muncitorilor din Români şi Bulgaria de la 1 ianuarie 2014. La cele 8 se adaugă şi Spania, care, în decembrie 2012, a primit acordul Comisiei Europene pentru a reintroduce restricţiile doar pentru muncitorii români, din cauza crizei economice şi financiare. Presa şi unii oficiali britanici au susţinut că, după 1 ianuarie 2014, ar putea avea loc un aflux de români şi bulgari. Pentru a preveni eventualele “abuzuri” la sistemul de beneficii sociale, premierul David Cameron a anunţat, la 17 decembrie, o serie măsuri în acest sens. Astfel, de la 1 ianuarie, solicitanţii de locuri de muncă din Uniunea Europeană nu vor mai putea pretinde ajutoare de şomaj în primele trei luni de sejur în în Marea Britanie. În plus, şomerii europeni nu vor mai primi alocaţii pentru locuinţă, indiferent de data la care au venit în Marea Britanie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare