Scriitori din întreaga lume, invitaţi să devină proprietari ai unor case abandonate din Detroit

4

Write A House, o organizaţie nonprofit din Detroit, doreşte să repare miile de case abandonate de proprietarii lor care au părăsit acest oraş american aflat în faliment şi să le ofere scriitorilor din lumea întreagă care doresc să se multe în metropola americană.

Unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei este Sarah Cox, directorul editorial al site-ului companiei imobiliare Curbed. Ea s-a mutat la Detroit, venind de la New York, în urmă cu trei ani, pentru a lansa un blog pentru acel site, potrivit huffingtonpost.com.

În ultimii trei ani, am văzut progrese incredibile, însă există în continuare un spaţiu atât de mare care trebuie umplut în domeniul artelor literare “, a declarat ea. Sarah Cox crede că şi alţi scriitori ar putea să îi urmeze exemplul.

Acesta este un oraş în care au loc o serie de evenimente unice, istorice şi fascinante. Credem că există scriitori care şi-ar dori să vină aici şi să devină o parte din această poveste“, a adăugat ea.

Organizaţia Write A House a achiziţionat deja trei case care au nevoie de reparaţii într-o zonă aflată la nord de Hamtramck, o enclavă cu o mare diversitate etnică din oraşul Detroit. Pe aceeaşi stradă se află Powerhouse Project, administrat de o organizaţie artistică a cărei activitate este în mod constant prezentată în publicaţii de circulaţie naţională, precum Juxtapoz.

Organizaţia Write A House speră să strângă 25.000 de dolari cu ajutorul site-ului de crowdfunding Indiegogo pentru a restaura “Peach House”, prima casă ce va fi oferită scriitorilor care se vor muta în Detroit. Asociaţia Young Detroit Builders, care îi învaţă meseria de constructor de case pe tinerii din acest oraş, va ajuta la renovarea acelor locuinţe.

Donaţiile oferite prin această campanie de crowdfunding vor merge direct în conturile asociaţiei Young Detroit Builders.

Organizaţia Writer A House va accepta solicitări din partea scriitorilor în activitate cu venituri mici, începând din primăvara anului 2014. Aceştia sunt rugaţi să trimită pasaje din operele lor şi o scrisoare de intenţie. Juriul care va analiza cererile primite va fi alcătuit din Billy Collins, recompensat cu Premiul Naţional pentru Poezie, poetul Major Jackson, scriitorul şi scenaristul Dream Hampton şi directorul editurii Farrar, Straus & Giroux, Sean McDonald.

Scriitori din lumea întreagă – sau care locuiesc doar la câţiva kilometri de Detroit – sunt încurajaţi să aplice pentru această ofertă inedită.

Scriitorii desemnaţi câştigători vor locui în Detroit pentru cel puţin doi ani. Ei vor plăti organizaţiei Write A House o chirie simbolică, pentru a acoperi valorea taxelor şi a asigurării. Dacă vor rămâne în Detroit pentru cel puţin 24 de luni, vor primi contractul de proprietate al casei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ATENȚIE! Sălile de PĂCĂNELOR vor fi DESCHISE. Dar vor avea REGULI NOI

Coronavirusul schimbă regulile și în cazinouri și în casele de pariuri sportive. Consilierul guvernamental în domeniu estimează redeschiderea industriei jocurilor de noroc pe 15...

PRECIZĂRI. Ce se întâmplă după 1 IUNIE? Vom mai avea sau nu NEVOIE de DECLARAȚIE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care...

Căutat de autoritățile italiene, reținut la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat reprezentanților IPJ Satu Mare un cetățean român, căutat de...

Autoturism furat din Belgia, descoperit la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea – judeţul Satu Mare au descoperit și indisponibilizat un autoturism căutat de autoritățile belgiene. Ieri...

FOTO INCREDIBIL. NESIMȚIREA ANULUI. Cum poți parca în acest hal?

Am văzut de-a lungul timpului extrem de multe parcări nesimțite, dar ceea ce se vede în această imagine parcă le întrece pe toate. Această...