More


  Şedinţa Camerei pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Coman a început cu întârziere

  - Advertisement -

  4

  Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urmează să se decidă asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman a început, cu o întârziere de o jumătate de oră, din cauza absenţei unei părţi a parlamentarilor convocaţi la această reuniune.

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat în plen, după jumătate de oră de la momentul în care era programată şedinţa, că se aşteaptă prezenţa mai multor parlamentari.

  El a salutat prezenţa în sală a unor reprezentanţi din toate grupurile parlamentare, precum a unor miniştri liberali.

  Zgonea a susţinut că pe listele de prezenţă au semnat 226 de deputaţi.

  Pentru ca şedinţă să poată avea loc, cvorumul necesar este de 204 parlamentari.

  Prezenţa cea mai mare la şedinţă este înregistrată în rândul grupului PNL.

  Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Gheorghe Coman, după ce Comisia juridică a avizat favorabil, luni, solicitarea în acest sens, cu 13 voturi “pentru” şi o abţinere.

  Ministerul Justiţiei a anunţat săptămâna trecută, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

  Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

  DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

  “Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

  Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a înscris în PC. El a fost ales recent preşedinte PC Buzău.

  Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img