More

  Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela, depus din nou la sediul preşedinţiei

  4

  Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a ajuns, joi, cu puţin timp înainte de ora 08.00 (08.00 ora României) la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, unde mulţimea îi va aduce un ultim omagiu.

  Corpul neînsufleţit al primului preşedinte de culoare al ţării a fost întâmpinat cu imnul naţional, în prezenţa lui Mandla, cel mai mare dintre nepoţii săi, după care a fost aşezat pe podium, unde va fi expus.

  Anterior, el a fost transportat prin capitala sud-africană timp de jumătate de oră, până la Union Buildings, unde publicul va putea să se reculeagă în faţa lui până la ora 17.30 (17.30 ora României).

  Pentru prima dată de la decesul, la 5 decembrie, al părintelui democraţiei sud-africane, mii de persoane anonime au venit să îl vadă miercuri, majoritatea cuprinse de emoţie.

  Corpul neînsufleţit al eroului luptei antiapartheid, care zace în sicriul cu capac de sticlă, va fi din nou expus în curtea preşedinţiei vineri, după o nouă procesiune în Pretoria, de la spitalul militar unde este conservat.

  El va fi transferat sâmbătă în Eastern Cape (sud-est), provincia natală a lui Mandela, pentru a fi înmormântat duminică la Qunu, satul în care şi-a petrecut copilăria.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE