Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela, depus din nou la sediul preşedinţiei

4

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a ajuns, joi, cu puţin timp înainte de ora 08.00 (08.00 ora României) la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, unde mulţimea îi va aduce un ultim omagiu.

Corpul neînsufleţit al primului preşedinte de culoare al ţării a fost întâmpinat cu imnul naţional, în prezenţa lui Mandla, cel mai mare dintre nepoţii săi, după care a fost aşezat pe podium, unde va fi expus.

Anterior, el a fost transportat prin capitala sud-africană timp de jumătate de oră, până la Union Buildings, unde publicul va putea să se reculeagă în faţa lui până la ora 17.30 (17.30 ora României).

Pentru prima dată de la decesul, la 5 decembrie, al părintelui democraţiei sud-africane, mii de persoane anonime au venit să îl vadă miercuri, majoritatea cuprinse de emoţie.

Corpul neînsufleţit al eroului luptei antiapartheid, care zace în sicriul cu capac de sticlă, va fi din nou expus în curtea preşedinţiei vineri, după o nouă procesiune în Pretoria, de la spitalul militar unde este conservat.

El va fi transferat sâmbătă în Eastern Cape (sud-est), provincia natală a lui Mandela, pentru a fi înmormântat duminică la Qunu, satul în care şi-a petrecut copilăria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...