More


  Șoferi prinși cu ”alcool la bord”

  Conform Serviciului Poliției Circulație din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sălaj o serie de șoferi au fost depistați, în trafic, în timp ce erau sub influența băuturilor alcoolice. Numai în ultimele zile au fost depistate trei astfel de cazuri, șoferii fiind cercetați penal. 
  Astfel, în data de 28 noiembrie a.c., ora 15.45, poliţiştii rutieri din Jibou l-au oprit în trafic pe L. Ioan, 43 de ani, din Huseni, care conducea un autovehicul din direcţia localităţii Var spre Prodăneşti. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei (pe a doua a refuzat-o). Totodată, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii au constatat că bărbatului îi fusese reţinut permisul de conducere şi dreptul de a conduce îi fusese suspendat. Acum este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge şi căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.
  În data de 29 noiembrie a.c., ora 00.40, C. Ovidiu, 24 ani, din Zalău, conducea o autoutilitară pe Bdul. Mihai Viteazu din municipiul Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
  În data de 30 noiembrie a.c., ora 20.15, C.C. Marin, 21 ani, din Zalău, a fost identificat în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Panic, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltst, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere şi are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
  Iulian Duma
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img