Stilul de viaţă sănătos, cea mai bună cură de slăbire

5

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos prin combinarea alimentaţiei sănătoase, sportului şi practicării unor tehnici de relaxare a corpului şi minţii, pare să fi depăşit “faza” de trend şi în Romania.

Din ce în  ce mai mulţi oameni au înţeles că sănătatea este cea mai importantă şi se menţine cu puţin efort, pe care sunt dispuşi să îl facă.

În ceea ce priveşte alimentaţia, nu este la îndemâna oricui să consume sută la sută produse bio sau raw deoarece sunt încă destul de scumpe raportat la veniturile medii înregistrate la noi în ţară.

Dar ce putem face chiar dacă nu ne permitem să alocăm un buget generos achiziţionării produselor alimentare? Ei bine sunt câteva principii simple ale unui regim alimentar sănătos, pe care le putem urma.

Principiile unui stil de viaţă sănătos:

– Să cumpărăm mereu alimente proaspete nu procesate sau congelate. Dacă avem nevoie şi de cele din urmă, să fim foarte atenţi la numărul de aditivi pe care îl conţin şi să nu aibă zahăr.
– Să evităm consumul grăsimilor nesănătoase care se găsesc în carne, lactate grase, dulciuri, produse de patiserie şi fast food  şi să le creştem pe cele sănătoase luate din nuci, seminţe, migdale, peşte, avocado, legume şi fructe verzi.
– Să gătim sănătos adică: fără prăjeli chiar şi cu ulei de măsline sau palmier (adăugaţi la fiecare mâncare gătită, doar după ce aţi oprit aragazul, un strop de ulei de măsline pentru digestie), fără sosuri sau maioneze, fără zahăr, cu paste făinoase integrale sau quinoa, cu foarte puţină sau chiar deloc sare.
– Să consumăm legume şi fructe proaspete (de preferinţă din piaţă). Atenţie, fructele este cel mai bine să le mâncăm la 2 ore după micul dejun. Alegeţi o masă bogată de fructe combinate, până in ora 12.
– Să alegem gustări sănătoase între mese, de preferinţă în stare naturală.
– Să consumăm doar dulciuri făcute în casă fără aditivi.
– Să limităm consumul de pâine din comerţ deoarece conţine foarte mulţi aditivi chimici, iar ceea ce consumăm să fie din făină integrală.

Pare greu pentru cineva care este obişnuit să mănânce multă carne, pâine, dulciuri sau mâncăruri gătite cu sosuri şi prăjeli iar obiceiurile vechi mor, într-adevăr, greu. Căci nu vorbim de diete ci de modificarea stilului de viaţă şi a alimentaţiei, iar beneficiul este sănătatea ta şi armonia corpului tău. Este evident cum un stil de viaţă sănătos se poate transforma în cea mai eficientă cură de slăbire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...