More  Suntem sau nu singuri in Univers? NASA a dat RASPUNSUL la o intrebare de cand lumea

  - Advertisement -
  ga5ljh0u
  Ultimul raport NASA in ceea ce priveste viata in Univers da sperante celor care spera sa se intalneasca cu extraterestrii sau sa se mute pe o alta planeta intr-o zi: doar in galaxia noastra exista cel putin 8,8 miliarde de planete de talia Pamantului, aflate in zona locuibila.

   

  Asta inseamna ca, cel putin din punct de vedere al temperaturilor, planetele sunt candidati perfecti la statutul de Pamant, relateaza Huffington Post, citat de ziare.com

   

  Este primul astfel de calcul facut de NASA si prima concluzie concreta de cand a inceput vanatoarea de planete similare Terrei.

   

  In raportul publicat de Proceedings of the National Academy of Science se stipuleaza ca exista mai multe planete similare Pamantului decat oamenii care populeaza Terra. Cat despre sansele ca undeva sa existe si viata, “sunt 8,8 miliarde de planete asemenea Pamantului numai in galaxia noastra, e ca si cum Universul ar arunca cu zarul”, explica unul dintre autorii studiului, Geoff Marcy, de multa vreme cautator de planete, profesor la Universitatea California din Berkeley.

   

  Urmatorul pas este aflarea mai multor amanunte despre atmosferele acestor planete. In acel moment vom sti cu exactitate si unde sa cautam viata.

   

  Totusi, admite acelasi cercetator, “daca nu suntem singuri, de ce e atat de multa liniste in Calea Lactee?”. Intrebarea ramane, pentru moment, fara raspuns.

   

  In galaxia noastra, Calea Lactee, una din cinci stele este de marimea soarelui nostru, de aceeasi culoare si varsta, si are planete de talia Pamantului, aflate in zona locuibila, unde apa, cruciala existentei vietii, se poate gasi in forma lichida, arata rezultatele

   

  Daca am putea calatori mai departe in spatiu “probabil ca am vedea o gramada de blocaje in trafic”, a mai declarat si Bill Borucki, conducatorul misiunii Kepler.

   

  Aproape un sfert dintre stele au planete similare Terrei

   

  Raportul de fata are la baza calcule, si nu estimari. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca 22% dintre stele au planete asemanatoare Pamantului, fiind acceptata o marja de eroare de 8%.

   

  Exista circa 200 de miliarde de stele in galaxia noastra, 40 sau 50 de miliarde fiind similare soarelui nostru. Reiese ca cel putin 11 miliarde de planete sunt asemanatoare Terrei.

   

  Un studiu anterior a aratat ca 15% dintre piticele rosii comune au planete care se afla in zona locuibila. Iar asta e valabil doar pentru galaxia noastra. Exista miliarde de galaxii.

   

  Oamenii de stiinta intruniti luni la o conferinta pe aceasta tema au anuntat ca au gasit inca 833 de planete candidate la statutul de Pamant, lista totala ajungand astfel la 3.538. Totusi, nu toate conditiile sunt intrunite in cele mai multe dintre cazuri. Cei mai puternici candidati, de marimea Terrei si cu stele de talia Soarelui, sunt 10.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts