More

    Titus Corlăţean s-a întâlnit cu preşedintele israelian, Shimon Peres

    Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost primit, joi, de preşedintele Shimon Peres, la finalul vizitei în Statul Israel, informează MAE. Cu acest prilej, a fost exprimat interesul reciproc pentru continuarea parcursului ascendent al relaţiilor bilaterale şi au fost trecute în revistă acţiunile prevăzute pentru perioada imediat următoare, în special viitoarea şedinţă comună a celor două guverne, preconizată a avea loc în 2014, la Bucureşti, se arată în comunicatul Ministerului de Externe. Cei doi demnitari au evocat importanţa promovării de proiecte concrete în domenii precum investiţii, agricultură, energie, care să conducă la creşterea schimburilor economice bilaterale.
    În contextul discuţiilor, a fost evidenţiat rolul semnificativ care revine în consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări comunităţii evreieşti din România şi comunităţii israelienilor originari din România. Potrivit MAE, a fost exprimată necesitatea de a dezvolta, pe viitor, relaţia cu noile generaţii ale originarilor din România, respectiv generaţiile a doua şi a treia. Totodată, a fost subliniată importanţa menţinerii limbii române şi a patrimoniului cultural românesc prin intermediul dezvoltării unei reţele educaţionale adecvate în Israel.
    Preşedintele Shimon Peres şi ministrul Titus Corlăţean au efectuat şi un schimb de vederi pe teme de relevanţă globală, inclusiv provocările cu care se confruntă în prezent umanitatea, care trebuie abordate prin “depăşirea diferenţelor între nivelurile de dezvoltare inegale din diversele părţi ale lumii şi pe calea cunoaşterii umane”. Ambele părţi au relevat importanţa transferului cunoştinţelor şi a experienţelor acumulate de la o generaţie la alta, precizează sursa citată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE