More


  Traficanții de minori din Sălaj, băgați în arest

  După ce magistraţii Tribunalului Sălaj au respins propunerea de arestare preventivă a lui Zabar Zălin Şerban şi Mihai Nicuşor Stănescu, acuzaţi de trafic de minori, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj. Drept urmare, cei doi inculpaţi au fost arestați preventiv pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului. Pentru trafic de minori, cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 20 de ani. De menționat faptul că acest caz este primul dosar de trafic de minori instrumentat în ultimii 11 ani de către procurorii DIICOT Sălaj.
  Din cercetările efectuate s-a stabilit că în luna iulie 2013 inculpatul Ş.Z.Z. s-a eliberat din penitenciar din executarea unei pedepse privative de libertate, după care a racolat-o pe C.O., pentru ca aceasta să practice cerşetoria în diferite intersecţii de pe raza municipiului Zalău împreună cu minorul acesteia în vârstă de 10 luni. Sumele de bani obţinute din practicarea cerşetoriei erau cheltuite de către inculpatul Ş.Z.Z. pentru practicarea jocurilor de noroc şi consumul de băuturi alcoolice. În luna septembrie 2013, fără să se cunoască cu exactitate data, inculpatul Ş.Z.Z. aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice a agresat-o pe partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni în zona feţei şi a membrelor inferioare, ocazie cu care l-a agresat şi pe minorul C.M.M., provocându-i leziuni în zona feţei.
  La începutul lunii octombrie 2013, fără să se cunoască cu exactitate data, partea vătămată practicând cerşetoria în zona Astralis, împreună cu minorul C.M.M., a fost contactată de către învinuita S.R., care i-a propus să-i vândă copilul pentru suma de 100 milioane lei vechi, aceasta fiind însoţită de către soţul ei. Astfel, învinuita S.R., i-a spus părţii vătămate că locuieşte împreună cu soţul ei, inculpatul S.M.N., în zona municipiului Iaşi, că sunt proprietarii unor imobile de pe raza acestui oraş, având o stare materială foarte bună, având afaceri şi pe raza municipiului Zalau. Totodată, învinuita i-a comunicat părţii vătămate că este mama a două fete majore, ce provin dintr-o altă căsătorie, dar că a încercat să mai rămână gravidă, suferind un număr de trei operaţii în acest sens, care nu au avut însă rezultat şi prin urmare, îşi manifestă intenţia de a-i cumpăra copilul. Aceleaşi aspecte le-au fost comunicate părţii vătămate şi de către inculpatul S.M.N., care i-a propus din nou să-i plătească suma de 100 milioane lei vechi pentru acesta. Întrucât inculpatul Ş.Z.Z. se afla în apropiere pentru a o supraveghea pe partea vătămată, i-a contactat pe cei doi soţi şi le-a comunicat că este de acord cu propunerea acestora, urmând ca în zilele următoare să o convingă pe partea vătămată. După câteva zile inculpatul S.M.N. s-a deplasat împreună cu soţia acestuia la locuinţa inculpatului Ş.Z.Z. din Zalău, unde văzând condiţiile precare în care locuia partea vătămată i-a propus din nou acesteia să îi vândă copilul, partea vătămată refuzând din nou.
  Cu toate acestea, în data de 23.10.2013 inculpatul S.M.N. l-a contactat din nou pe inculpatul Ş.Z.Z., acesta aflându-se împreună cu partea vătămată şi minorul C.M.M. în centrul oraşului pentru practicarea cerşetoriei. Cu această ocazie, inculpatul S.M.N., i-a propus inculpatului Ş.Z.Z., să se deplaseze împreună cu partea vătămată şi minorul acesteia la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, pentru ca aceştia să declare în fals că inculpatul este tatăl minorului C.M.M., ocazie cu care va fi eliberat un nou certificat de naştere, în care la rubrica ”Tatăl” să fie menţionat inculpatul S.M.N. Cu toate că, partea vătămată nu a fost de acord cu propunerea inculpaţilor, inculpatul Ş.Z.Z. a obligat-o pe aceasta prin exercitarea de acte de violenţă să se deplaseze la Serviciul de Stare Civilă pentru declararea în fals a celor menţionate anterior. De asemenea, înainte de a se deplasa la această instituţie învinuita S.M., în prezenţa tatălui acesteia, inculpatul S.M.N. i-a predat inculpatului Ş.Z.Z. suma de 500 lei, urmând ca ulterior diferenţa sumei să fie predată după eliberarea noului certificat de naştere. Ajungând la Serviciul de Stare Civilă ofiţerii de stare civilă le-au atras atenţia inculpatului S.M.N. şi părţii vătămate C.O. că declararea în fals a părinţilor minorului constituie infracţiune. În această situaţie partea vătămată aflându-se în curtea Primăriei Municipiului Zalău a refuzat din nou să declare că inculpatul S.M.N. este tatăl minorului, ocazie cu care inculpatul Ş.Z.Z. a exercitat din nou acte de violenţă şi ameninţare asupra părţii vătămate C.O.. Aceasta la solicitarea inculpatului Ş.Z.Z., s-a deplasat din nou la cei doi funcţionari menţionaţi anterior şi împreună cu inculpatul S.M.N., au declarat în fals că acesta din urmă este tatăl minorului C.M.M.. După câteva ore inculpatul S.M.N. s-a deplasat la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, de unde a ridicat un nou certificat de naştere pentru minorul C.M.M., la rubrica „Tatăl” fiind trecut inculpatul S.M.N..
  În data de 25 octombrie 2013, inculpatul S.M.N., împreună cu fiica acestuia, S.M., au achiziţionat mai multe bunuri pentru minorul C.M.M., după care i-au predat inculpatului Ş.Z.Z. suma de 500 lei, urmând ca diferenţa să fie predată în zilele următoare. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Ş.Z.Z., a obligat-o pe partea vătămată să-i predea inculpatului S.M.N. şi învinuitei S.M. minorul în vârstă de zece luni, acesta fiind transportat cu autoturismul la Pensiunea ”La Vasile”, din Zalău. În aceeaşi zi, inculpatul Ş.Z.Z., a cheltuit suma de 500 lei, în diferite localuri, iar în jurul orelor 23.00 s-a deplasat în zona Staţiunii Pomicole Meseş, unde a consumat băuturi alcoolice cu un verişor al acestuia. În jurul orelor trei dimineaţa, profitând de faptul că inculpatul Ş.Z.Z. a adormit, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, partea vătămată C.O. a fugit din zona menţionată anterior şi s-a deplasat la ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, unde a arătat că concubinul acesteia i-a vândut copilul inculpatului S.M.M. Ulterior organele de poliţie s-au deplasat la Pensiunea ”La Vasile”, unde a fost găsit minorul C.M.M., acesta fiind predat mamei sale.
  Iulian Duma
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img