More


  Tratamentul “sever” pregătit de China companiilor de stat care înregistrează pierderi

  - Advertisement -

  4

  Autorităţile de la Beijing speră să treacă la un model mai eficient, în care statul rămâne acţionar majoritar, dar managementul este concentrat mai mult pe obţinerea de profit decât pe atingerea unor obiective politice.

  China speră de asemenea ca prin această schimbare de strategie să contribuie la rezolvarea problemei supracapacităţii industriale, agravată de investiţiile prea mari ale companiilor de stat.

  Comisia pentru Supravegherea şi Administrarea Activelor lucrează la schimbări care să ajute companiile de stat să devină mai competitive la nivel global, să se concentreze mai mult pe profit şi să aducă un aport mai important la economia ţării, a declarat şeful agenţiei, Huang Shuhe.

  Agenţia supraveghează direct peste 100 de companii de stat, inclusiv Sinopec – cea mai mare companie de rafinare de produse petroliere din Asia, şi China Mobile – operatorul de telefonie mobilă cu cei mai mulţi clienţi la nivel global.

  Companiile de stat au obţinut profit net de circa 1.300 de miliarde de yuani (214,22 miliarde de dolari) în acest an, iar numărul companiilor cu pierderi s-a redus semnificativ, potrivit Xinhua.

  Totuşi, dintre companiile admninistrate de Comisia pentru Supravegherea şi Administrarea Activelor, doar 11 au înregistrat profit mai mare de 5 miliarde de yuani, iar multe se află în continuare pe pierdere.

  Agenţia este decisă să “trateze sever” companiile care raportează pierderi constant şi pe cele care nu vor respecta standardele privind mediul şi siguranţa, a spus Huang.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img