Tratamentul “sever” pregătit de China companiilor de stat care înregistrează pierderi

4

Autorităţile de la Beijing speră să treacă la un model mai eficient, în care statul rămâne acţionar majoritar, dar managementul este concentrat mai mult pe obţinerea de profit decât pe atingerea unor obiective politice.

China speră de asemenea ca prin această schimbare de strategie să contribuie la rezolvarea problemei supracapacităţii industriale, agravată de investiţiile prea mari ale companiilor de stat.

Comisia pentru Supravegherea şi Administrarea Activelor lucrează la schimbări care să ajute companiile de stat să devină mai competitive la nivel global, să se concentreze mai mult pe profit şi să aducă un aport mai important la economia ţării, a declarat şeful agenţiei, Huang Shuhe.

Agenţia supraveghează direct peste 100 de companii de stat, inclusiv Sinopec – cea mai mare companie de rafinare de produse petroliere din Asia, şi China Mobile – operatorul de telefonie mobilă cu cei mai mulţi clienţi la nivel global.

Companiile de stat au obţinut profit net de circa 1.300 de miliarde de yuani (214,22 miliarde de dolari) în acest an, iar numărul companiilor cu pierderi s-a redus semnificativ, potrivit Xinhua.

Totuşi, dintre companiile admninistrate de Comisia pentru Supravegherea şi Administrarea Activelor, doar 11 au înregistrat profit mai mare de 5 miliarde de yuani, iar multe se află în continuare pe pierdere.

Agenţia este decisă să “trateze sever” companiile care raportează pierderi constant şi pe cele care nu vor respecta standardele privind mediul şi siguranţa, a spus Huang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...