More  Un nou proiect câștigător al Asociației Prader Willi din Zalău

  1
  El va fi derulat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014
  Printre cele 18 ONG-uri şi asociaţii premiate de Mol Romania și Fundația pentru Comunitate se numără şi Asociaţia Prader Wili România (APWR) din Zalău, care a depus un proiect de terapie prin artă. Proiectul, intitulat ”ARTrare”, va fi derulat la Centrul NoRo din Zalău. Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Harghita, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Timiș. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzorială, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism și foto-jurnalism, recreerea terapeutică, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.
  MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat, zilele trecute, la Timișoara, organizațiile non-profit care vor beneficia de o finanțare totală în valoare de 300.000 de lei. Astfel vor fi susținute cauzele a peste 692 de copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave, în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.
  ”Este al cincilea an consecutiv în care MOL România susţine Programul MOL pentru sănătatea copiilor, pentru că nevoia de astfel de proiecte nu este una punctuală, ci permanentă. Profesioniştii din domeniu ne susţin în acest demers atât prin nivelul cunoştinţelor profesionale ale proiectelor depuse, cât şi prin rezultatele obţinute prin acestea. MOL România a inițiat acest program, care este derulat în beneficiul copiilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim soluţionarea unor probleme cronice manifestate în comunitatea noastră, cu ajutorul specialiștilor și implicând familiile celor afectați”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL România.
  Numărul dosarelor de candidatură depuse a atins un nou record, fiind înregistrate 150 de înscrieri din partea organizațiilor non-profit și asociațiilor care intenționează să deruleze proiecte de terapie alternativă pentru copii și tineri în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014. Juriul a selectat 18 asociații, care vor primi finanțări în valoare totală de 300.000 lei. La evenimentul organizat cu ocazia anunțării rezultatelor a participat dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, președintele juriului.
  ”Programul e conceput să ofere nu doar resurse financiare comunităților interesate de bunăstarea copiilor lor, ci se investește în creșterea capacității acestora de a se forma în metode și tehnici de intervenție asistați de specialiști”, a declarat dr. Violeta Stan.
  Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Harghita, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Timiș. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzorială, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism și foto-jurnalism, recreerea terapeutică, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.
  Participanții la evenimentul de anunțare a rezultatelor au asistat la prezentarea unui episod din activitatea voluntarilor Asociației Little People România, care au fost implicați în desfășurarea proiectului ”În lumea poveștilor cu Leul Curajos” în secțiile mari de oncopediatrie din țară. Pe lângă cei 370 de beneficiari direcți afectați de cancer, proiectul a urmărit instruirea a 35 de studenți voluntari și întâlnirea cu peste 170 de copii sănătoși din școli și grădinițe, parteneri nemijlociți în lupta cu boala a tinerilor afectați. Poveștile terapeutice îi ajută pe copii să înțeleagă boala, necesitatea spitalizării și a tratamentului, respectiv de a găsi căile de comunicare între copii bolnavi și sănătoși.
  ”Se observă extinderea activităților de reintegrare psiho-socială a copiilor cu dizabilități prin includerea copiilor sănătoși în derularea proiectelor. Astfel Asociația Hóvirág din Gheorgheni organizează activități de reabilitare prin dans cu participarea copiilor sănătoși. Leul Curajos al Asociației Little People s-a deplasat la școli și grădinițe cu scopul de a pregăti copii sănătoși să fie primitori și suportivi fața de colegii lor care trec prin probleme de boală. În atelierul de art-terapie de la Școala Specială Pașcani lucrează elevi și de la celelalte școli din oraș. Ședințele de hipoterapie la Asociația Hip-Tep din Aiud desfășurate sub sloganul „Pe cai toți suntem egali!”, dau posibilitate lărgirii căilor de reintegrare a copiilor cu deficiențe”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE