More


  Victor Ponta a primit “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului

  - Advertisement -

  crucea2

  Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca. Premierul Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus. Înainte de eveniment, preşedintele naţional al PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit cu preşedinţii de organizaţii judeţene din nord-vestul României. Cu această ocazie, premierul i-a promis vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, că va asigura fonduri pentru plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, precum şi alte probleme stringente ale judeţului.

  Cea mai înaltă distincţie pentru premierul Ponta
  Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă. La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, “Crucea Transilvană”, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, care este inaugurat de către premier. De asemenea, IPS Andrei a acordat diplome mai multor oficialităţi, printre care s-au numărat fostul ministru de Interne Ioan Rus, prefectul Clujului, Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, primarul municipiului, Emil Boc, şi fostul primar Sorin Apostu, aceştia doi nefiind prezenţi la ceremonie, precum şi unor parlamentari de Cluj. Lucrările la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” au început în 23 mai 2011, investiţia ridicându-se la 16 milioane de lei. Campusul cuprinde noua clădire a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, cea mai modernă din ţară, cu săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare şi pictură, amfiteatre, o aulă cu o capacitate de 350 de locuri, şi urmează să mai fie construite două cămine pentru studenţi cu o capacitate de 250 de locuri.

  Sprijin pentru judeţul Satu Mare
  În cadrul unei întrevederi cu preşedinţii de organizaţii judeţene care a avut loc ieri, de la ora 11.00, premierul Victor Ponta a promis că va rezolva problema fondurilor pentru asigurarea salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, problemă ridicată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor. “Am participat în cursul zilei de azi (ieri, n.red.) la o întâlnire cu domnul prim-ministru Victor Ponta. Toţi preşedinţii de organizaţii din nord-vestul ţării şi-au spus problemele cu această ocazie. Eu am ridicat problema banilor pentru asigurarea salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. Am primit asigurări ferme din partea premierului Victor Ponta că această problemă se va rezolva. Am mai ridicat şi alte aspecte de interes pentru judeţul Satu Mare, iar domnul Victor Ponta m-a asigurat că judeţul nostru va fi ajutat ori de câte ori va fi nevoie. De altfel, domnul Victor Ponta a şi acordat suma de 730.401.000 lei pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare, demonstrând că Guvernul Ponta şi Consiliul Judeţean îşi respectă angajamentele faţă de sătmăreni”, a precizat Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img