More

    13 motive pentru care computerul iti merge prost

    3

    Nu-i aşa că uneori îţi vine să arunci cu PC-ul sau laptopul de perete? Pentru simplul motiv că se blochează, ”gândeşte” greu, nu răspunde imediat la comenzi ş.a.m.d. Acest comportament poate fi rezultatul unor cauze simple. Sau al unor cumul de cauze. Iată care ar putea fi acestea…

    1. Spaţiul pe disc – dacă nu faci curăţenie pe hard disk, PC-ului îi va lua mai mult timp până să găsească fişierele pe care trebuie să le acceseze. Transferă-ţi ”marfa” pe un hard disk extern sau foloseşte un serviciu de tip ”cloud”.

    2. Viruşii – reprezintă una dintre cele mai comune cauze pentru care computerul încetineşte. Foloseşte un scanner gratuit, de tip Malware Bytes, pentru a scăpa de ei pentru totdeauna.

    3. Adobe Flash Player – este un plugin des folosit de către multe site-uri, care poate crea lag-uri în funcţionarea computerului. Upgradează-l cât de des poţi şi încearcă să nu încarci simultan prea multe pagini care îl folosesc.

    4. Add-on-urile browserelor – de cele mai multe ori, toolbars-urile browserului sau alte asemenea add-on-uri, înghit resurse inimaginabile în ceea ce priveşte navigarea pe internet. Elimină-le pe cele care nu-ţi fac trebuinţă şi computerul îţi va mulţumi.

    5. Restart – Din când în când, la câteva zile, restartează-ţi laptopul (sau PC-ul, în caz că îl ţii în permanenţă deschis). Deşi nu sunt oameni, şi maşinile au nevoie de odihnă uneori.

    6. Dispozitivele USB – Prea multe dispozitive înfipte în porturile USB vor lua din puterea computerului şi îl vor încetini. Atâta timp cât nu ai nevoie de ele, deconectează-le!

    7. Defragmentarea discului – Defragmentarea e o operaţiune care îţi organizează şi sortează fişierele pe hard, pentru ca acestea să poată fi accesate mai rapid. Dacă nu efectuezi această operaţiune lunar, computerul tău poate avea lag-uri semnificative.

    8. Supraîncălzirea – Computerele se pot încălzi extrem de mult atunci când lucrezi un timp îndelungat sau când efectuezi mai multe taskuri simultan. Ventilatoarele se pot acoperi de praf, fapt care contribuie şi mai mult la supraîncălzirea lor. Curăţă în mod regulat sursa calculatorului!

    9. Plăcile grafice – Placa video e una dintre cele mai importante componente ale computerului, cea care procesează elementele grafice şi le afişează pe display. Dacă driverul acesteia e vechi sau neupdatat, poate încetini calculatorul. De asemenea, ia în calcul şi un upgrade.

    10. Memoria virtuală – O parte a hard drive-ului este dedicată memoriei virtuale. Aceasta ajută aplicaţiile să se încarce mai rapid însă nu poate lucra în bune condiţii atunci când mărimea ei este prea mică. Măreşte cu uşurinţă spaţiul alocat memoriei virtuale, din Control Panel.

    11. Puţin RAM – Verifică nivelul memoriei computerului tău. De multe ori, pur şi simplu ai nevoie de mai mult RAM (Random Access Memory) pentru ca ”scula” să-ţi meargă mai rapid. Upgradează-l şi vei vedea schimbări majore.

    12. Background-ul desktopului – Delfini care înoată drăgălaş? Peştişori într-un acvariu? Fire de iarbă în bătaia vântului? Super! Doar că aceste background-uri înghit memorie la greu. Pune o poză simplă pe desktop şi gata!

    13. Multitasking – E ok să fii un mic Napoleon însă de multe ori calculatorul tău nu te va recunoaşte drept rege şi va gâfâi încercând să rezolve sarcinile multimple pe care i le dai. Închide din ele şi îi vei elibera memoria!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE