More


  5 lucruri pe care să nu le faci niciodată într-un bar

  - Advertisement -

  1

  Dacă exită reguli pe care trebuie să le respecţi atunci când mergi la operă, de ce nu ar fi câteva şi în baruri? Mai ales că băutura este, pentru mulţi dintre noi, o treabă cât se poate de serioasă.

  Barurile (de fapt, băutura) scot ce-i mai bun, dar şi ce e mai rău din oameni. Deşi orice seară ar trebui să fie grozavă când ieşi la o bere, singur sau cu prietenii, uneori faci gafe inadmisibile, de care poate nici măcar nu eşti conştient. Noi îţi spunem cinci dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci vreodată într-un bar.

  Să nu fii zgârcit când laşi bacşiş

  Desigur, nu este mereu simplu să realizezi care este suma potrivită pe care să o laşi pentru băutură, dar încearcă să nu te zgârceşti. Specialiştii spun că 20% din valoarea băuturii este suficient, iar dacă barmanul a preparat ceva special pentru tine, chiar mai mult. Dacă intenţionezi să vii regular într-un bar, cel mai înţelept ar fi să laşi bacşiş generos. Ai să înţelegi destul de curând de ce spun asta.

  Să nu fluturi banii ca să atragi atenţia barmanului

  De ce nu? Este un geste nepoliticos şi nu-l va convinge pe barman să te servească primul. Dacă vrei să îi atragi atenţia, încearcă să ai contact vizual cu el şi puţină răbdare. Abia atunci vei primi băutura mai repede.

  Să nu-i faci avansuri barmaniţei

  Chiar dacă ţi se pare incredibil de sexy şi tu ai câteva beri la activ. De ce? Pentru că nu eşti primul care ar face asta. De fapt, cel mai probabil a auzit până acum toate replicile de agăţat din lume, aşa că tot ce vei reuşi nu va fi să-i atragi atenţia, ci doar să pari penibil. Aşa că, îl loc să-i faci avansuri, mai bine încearcă să începi o conversaţie inteligentă, dacă nu este foarte ocupată în momentul acela. Dacă nu îţi răspunde aşa cum te aştepţi, nu o lua personal, vezi-ţi de băutura ta şi las-o pe ea să-şi facă treaba.

  Să nu pui barmanul să-ţi aleagă băutura

  Nimic de zis, există locuri în care listele de cocktailuri sunt interminabile şi de multe dintre ele nu ai auzit în viaţa ta. Chiar dacă lucrurile stau aşa, nu trebuie să laşi barmanul să-ţi aleagă băutura. Dacă ai nevoie de ajutor spune-i care sunt ingredientele tale preferate, dacă îţi plac băuturile dulci sau seci, cele aromate sau simple. El îţi va face recomandări, dar decizia trebuie să o iei tu.

  Să nu ceri un rând “din partea casei”

  Hai să lămurim ceva mai întâi: băutura gratis nu este un drept al tău, precum libertate de expresie sau mai ştiu eu care altul. Dacă un barman îţi dă sau nu o băutură din partea casei, depinde doar de el, indiferent câte băuturi ai plătit până atunci. Şi am o bănuială că cerând băutură gratis, nu o vei şi obţine. Aşa că, dacă barmanul îţi dă o băutură din partea lui, bucură-te, eşti un norocos. Şi nu uita să laşi bacşiş.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare