More

  5 produse care vor disparea in urmatorii 5 ani

  2

  Putini dintre noi pot sa-si imagineze viata fara smartphone sau fara laptop. In tehnologie, insa, fiecare produs are o durata de viata limitata. Iata lista celor care vor disparea in urmatorii 5 ani.

  Atunci cand a aparut, floppy diskul era vedeta. Copiam jocuri intr-o veselie si ne bucuram ca tinem in mana un produs high tech care facea transferul de informatii mult mai usor. Dar in tehnologie, fiecare produs are o viata relativ scurta, iar urmatorii ani vor aduce schimbari din ce in ce mai puternice. Iata 5 produse care ar putea disparea in viitorul apropiat.

  Blu-ray si DVD playerele

  Se vorbeste tot mai mult de cloud si de site-uri online precum voyo.ro, care iti permit sa vizionezi filme si emisiuni TV dupa bunul plac, la orele la care vrei. Continutul este disponibil usor, astfel ca iti va fi mult mai simplu sa inchiriezi productii cinematografice atunci cand vrei.

  Blu-ray playerele au fost pe crestere in 2013, insa in industrie se spune ca acesta a fost si ultimul an in care acest segment a dus-o bine. Asa ca playerele acestea, la fel ca DVD playerele, vor ajunge piese de muzeu. Peste cativa ani ne vom uita la ele la fel ca la videorecordere.

  Nici la laptopuri unitatea optica nu se mai justifica, mai ales in contextul in care ne dorim gadgeturi mai subtiri si mai usoare.

  Aparatele GPS pentru masini

  Cu atatea smartphone-uri vandute in ultima perioada, GPS-urile auto nu-si mai au rostul. Oricine isi poate folosi telefonul intelinget, intr-un suport special, pentru navigatie. Este in natura umana sa incercam sa inlocuim un produs care face un singur lucru, cu un altul mai inteligent, capabil sa indeplineasca mai multe functii. GPS-urile pierd teren in fata telefoanelor inteligente, iar marile companii producatoare stiu asta si incep sa se reorienteze.

  Internetul prin dial-up

  Inca mai sunt persoane care folosesc Internetul prin dial-up, in America vorbim chiar de 3% din utilizatori, insa conexiunile broadband sunt tot mai multe. Avem acces rapid la retea, la un pret rezonabil si stickuri de net pentru momentele in care suntem pe drum.

  Camerele foto compacte

  Se stie ce a patit Kodak, una dintre marile firme din domeniu. Telefoanele inteligente ameninta insa pe toata lumea, astfel ca aparatele compacte vor fi inutile. Multe smartphone-uri se apropie de calitatea oferita de acestea, iar unele au performante iesite din comun. Nokia are telefoane cu camera de 41 MP, asa ca nu trebuie sa mire pe nimeni faptul ca “sapunierele” vor disparea in cativa ani.

  Nikon, Canon si Sony s-au orientat spre camere foto mai serioase, pentru utilizatorii care vor calitate, in timp ce compactele bunute se vand la noi cu preturi chiar si sub 200 RON.

  Cheile de la masina

  Industria auto devine tot mai dependenta de gadgeturi. Vom vedea in curand primele masini cu sistem de operare, astfel ca vechea cheie nu va mai fi utila in viitor. Cei de la Chevrolet au deja un sistem care permite deblocarea masinii cu ajutorul unei aplicatii.

  In cazul masinilor viitorului, cheile vor fi o dotare mai mult pentru nostalgici, potrivit time.com.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE