More

  A căutat lemne de foc, dar şi-a găsit moartea

  cabana

  Două tinere de etnie romă au decis ieri să sustragă lemne de foc dintr-o cabană aflată pe raza localităţii Petea, dar una dintre femei şi-a găsit sfârşitul, după ce cabana s-a prăbuşit peste ele. Cea de-a doua persoană a fost scoasă în stare gravă de către un echipaj Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare. După cum era de aşteptat, la faţa locului au apărut rudele celor două femei care, culmea ironiei, i-au luat la rost pe oamenii legii, care i-au calmat cu greu pe scandalagii. Din câte se pare, cabana i-ar aparţine unui cetăţean român din sudul ţării, edificiu lăsat în paragină de mai mulţi ani.

  O cabană de lemn, aflată în stare avansată de degradare, s-a prăbuşit ieri, în jurul orei 12.00, peste două persoane de etnie romă din localitatea Petea. Este vorba despre Timea Varga, în vârstă de 21 de ani, și Gina Mezei, în vârstă de 23 de ani, care au sustras lemne din cabană. Dând dovadă de o inconştienţă fatală, cele două femei au tăiat un stâlp de susţinere, fapt care a generat prăbuşirea imobilului. La faţa locului au ajuns reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare cu două autospeciale pentru descarcerare. După circa o jumătate de oră, pompierii nu au mai putut face nimic pentru Gina Mezei, care a fost scoasă fără suflare dintre dărâmături.

  În schimb, Timea Varga a fost scoasă în timp util, dar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansa tinerei de a supravieţui. Cea de-a doua persoană prinsă sub dărâmături a suferit mai multe răni la nivel cranian, coloană, torace. Este internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, acolo unde este supusă unor investigaţii amănunţite. Dacă nu va supravieţui, Timea Varga va lăsa orfani şase copii. “Am fost anunţaţi că în localitatea Petea o cabană de lemn s-a prăbuşit peste două persoane. Am intervenit cu două autospeciale de descarcerat. La faţa locului am constatat că parterul cabanei s-a prăbuşit, iar mansarda a prins două persoane sub dărâmături. Am acţionat cu accesoriile de descarcerat. O persoană a fost găsită decedată iar una scoasă şi predată ambulanţei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, Aurel Ulici.

  Potrivit apropiaților victimelor, care au făcut un scandal monstru la faţa locului, luând la rost autorităţile, cele două femei adunau lemne pentru foc din cabana părăsită, neavând cu ce să se încălzească. Aceiaşi indivizi susţin că această cabană era abandonată de mai mulţi ani. Localnicii au declarat că aceasta îi aparţine unui cetăţean din Sud, care vroia să o vândă. Pentru a evita o altă tragedie, o echipă a Primăriei Dorolţ a ras cabana de pe faţa pământului, poliţiştii efectuând o anchetă pentru a stabili eventuala culpă a proprietarului.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE