More


  A fost descoperit un nou remediu împotriva senzaţiei de foame

  - Advertisement -

  6

  Un gel comestibil care oferă senzaţia de saţietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie.

  Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzaţia de saţietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.

  Ingredientele – derivate din alge marine, amidon şi coajă de citrice – formează un gel solubil în apă care poate fi în mod normal folosit pentru îngroşarea sosurilor şi altor preparate culinare, însă, expuse la acizii din stomac, ingredientele încep să se umfle şi să se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat în Food Hydrocolloids.

  Deşi oferă senzaţia de saţietate, gelul nu furnizează însă organismului energia pe care ar obţine-o de la alimentele normale.

  Cercetătorii speră să dezvolte această substanţă pentru a putea fi încorporată în alimentele de zi cu zi.

  Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune că descoperirea ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane obeze – în Marea Britanie, 64% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img