More

  A slăbit 17 kilograme mâncând trei luni doar de la McDonald’s

  5

  Un profesor american a făcut un experiment ciudat: a vrut să vadă ce se întâmplă dacă mănăncă, timp de trei luni, numai mâncare de la McDonald’s, iar rezultatul a fost surprinzător.

  Pentru a putea face experimentul, John Cisna i-a rugat pe elevii săi să-l ajute. Urmând o dietă strictă, cu 2.000 de calorii zilnic, aceştia i-au “construit” meniul zilnic, folosind informaţiile nutriţionale aflate pe site-ul companiei. Mai mult, aceştia au trebuit să combine toate alimentele astfel încât să asigure şi echilibrul carbohidraţi – grăsimi – proteine – colesterol.

  Cisna afirmă că în cele 90 de zile nu s-a înfometat, ci doar a urmărit cu stricteţe dieta.

  “Nu e ca şi cum aş fi intrat la McDonald’s şi aş fi mâncat numai salată. Am mâncat Big Mac-uri, plăcinte cu brânză şi îngheţate”, a spus Cisna care a exemplificat cu meniul unei zile: dimineaţă două McMuffin cu albuş de ou şi un castron de fulgi de arţar, la prânz o salată iar seara un cheeseburger cu cartofi prăjiţi.

  Pe lângă monitorizarea zilnică a caloriilor, Cisna a început să meargă zilnic pe jos câte 45 de minute.

  Rezultatele au fost uimitoare: Cisna a slăbit în cele 90 de zile aproape 17 kilograme iar colesterolul i-a scăzut de la 249 la 170. Mai mult, lipoproteinele de joasă densitate (LDL) – “colesterolul rău” au scăzut de la 173 la 113.

  Sintetizând rezultatele experimentului său, Cisna a spus că “poţi mânca orice de la McDonald’s, cu condiţia să fii suficient de deştept încât să echilibrezi dieta cu restul alimentelor. Toţi putem face alegeri. Alegerile noastre ne îngraşă, mu mâncarea de la McDonald’s“.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE