More


  Alcoolul te ajută să uiţi cine a fost prima soţie

  - Advertisement -

  2

  Şi asta nu o spune soţia ta, ci un grup de cercetători de la University College London, care a demonstrat că două băuturi şi jumătate pe zi accelerează pierderea de memorie cu şase ani. Dacă nu eşti printre bărbaţii de vârstă mijlocie, încă nu trebuie să te îngrijorezi.

  Cercetătorii au analizat obiceiul de consum al 5,054 de bărbaţi şi 2,099 femei, timp de 10 ani. Atunci când au împlinit 56 de ani, memoria lor a fost testată de câte 3 ori în următorii 10 ani.

  Concluziile au fost, din nou, în dezavantajul bărbaţilor. Cei care beau două băuturi şi jumătate în fiecare zi au pierderi mai mari de memorie decât cei care beau cu moderaţie sau cei care nu cunosc deloc alcoolul. În plus, iubitorii de tărie sunt mai predispuşi la asta decât băutorii de vin sau bere.

  Nu e primul studiu care spune că alcoolul ne poate afecta în acest fel, însă este primul care arată vârsta la care începem să fim afectaţi de asta. De ce se întâmplă aşa? Alcoolul afectează circulaţia sângelui către creier, dar poate distruge şi celulele nervoase.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare