More

  ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ. Ce se întâmplă când consumi zilnic MEZELURI

  5

  Potrivit unui studiu recent efectuat la nivel european pe un lot de aproape 450.000 de oameni, consumul de carne procesată – în general şuncă, bacon, cârnaţi, salam –  poate cauza decesul.

  Un studiu recent apărut în publicaţia BMC Medicine, efectuat pe un lot de 448.568 de subiecţi care au inclus în alimentaţia zilnică mezeluri, a arătat că persoanele care au consumat mai mult de 160 de grame pe zi – echivalentul a doi cârnaţi şi o felie de bacon – aveau cu 44% mai multe şanse de a muri mai repede decât cei care şi-au limitat consumul la 20 de grame.

  Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi complet la consumul de mezeluri, spun cercetătorii, dar trebuie să conştientizezi riscul la care te expui în momentul în care le incluzi în alimentaţia zilnică. Se ştie doar, baconul, cârnaţii, şunca şi alte derivate din carne procesată nu intră în categoria mâncărurilor sănătoase.

  Cercetarea s-a întins pe o perioadă de 12,7 ani şi a fost efectuată pe subiecţi din 10 ţări europene.

  Rezultatele studiului au arătat că cele mai frecvente cauze de deces au fost bolile cardiovasculare şi diverse forme de cancer.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE