More


  Antonescu: Nu vom avea sute de senatori, cum spune Băsescu, ci maximum 100

  - Advertisement -

  3

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că numărul senatorilor va fi de maximum 100, aceştia urmând să fie reprezentanţi ai regiunilor, însă decizia legată de numărul demnitarilor din Senat este legată de instituirea regiunilor.

  Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de numărul de parlamentari anunţat de USL conform unei noi legi electorale.

  “Senatul, care va avea un alt tip de atribuţii şi un alt mod de alegere, este, în viziunea noastră, direct legat de problema regionalizării, senatorii fiind reprezentanţi ai regiunilor. Vom vedea, vom discuta, într-o lege privitoare la alegerea Senatului şi la atribuţiile ei, dar până când nu avem Constituţia cu regiunile şi cu legea de regionalizare după aceea, avem timp până în 2016, atunci avem alegeri (parlamentare, n.r.). Evident că nu e vorba de alte sute de senatori, avem alte principii în alte legi (…) sub 100 vor fi, maximum 100, pentru că este vorba de un raport între deputaţi şi senatori”, a declarat Antonescu la Realitatea TV.

  Liderul PNL a mai afirmat că USL îşi păstrează decizia privind menţinerea bicameralismului.

  Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că la revizuirea Constituţiei trebuie să se ţină cont de decizia CC privind obligativitatea respectării referendumului din 2009, arătând totodată că liderul PNL Crin Antonescu şi-a luat “rolul mincinosului” vorbind de 300 de deputaţi, fără a menţiona şi câţi senatori se doresc.

  “Deci, povestea pe care vrea s-o prezinte Crin Antonescu, de data asta, şi-a luat rolul mincinosului, spunând „facem 300 de deputaţi”, uitând să spună câte sute de senatori face; această poveste nu va putea trece de Curtea Constituţională. Deci, s-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL-ului, o minciună care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic”, a spus Antonescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img