More

  APIA va plăti banii pentru subvenții

  Până la 15 februarie fermierilor le vor fi plătiţi toţi banii necesari înfiinţării culturilor de primăvară. Sumele solicitate de APIA pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 973 milioane de lei, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la întâlnirea avută cu producătorii agricoli din sectorul vegetal şi zootehnic.
  Conform oficialului MADR, ”subvenţiile au putut fi plătite începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2014, graţie promulgării Legii bugetului de stat în decembrie 2013, care a făcut posibil un împrumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru SAPS, din cele 3,1 miliarde lei, APIA a solicitat deja pentru plată suma de 979 milioane lei.
  Pentru sectorul zootehnic, CNDP-urile pentru ovine, acolo putem deja să plătim. Este pentru prima dată şi la ovine când putem să plătim atât de devreme, în luna ianuarie. S-au solicitat toţi banii pentru crescătorii de ovine, 345 de milioane de lei, care încep să fie plătiţi. Pentru crescătorii de ovine care sunt în zonele defavorizate şi care vor primi un supliment – anul acesta de 6,5 euro – plăţile vor începe la începutul lunii februarie”, a spus ministrul Daniel Constantin.
  În  cursul anului 2013, conform datelor oficiale ale APIA Sălaj au fost depuse 24.745 de cereri pentru subvenția pe suprafață.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE