ATENTAT în Pakistan: Cel puţin 20 de militari au fost ucişi şi alţi 30 răniţi3

Explozia unei bombe la trecerea unui convoi militar a provocat moartea a cel puţin 20 de soldaţi şi rănirea altor 30, duminică, în nord-vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile.

Principala mişcare rebelă din ţară, Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), a revendicat atentatul.

“Revendicăm responsabilitatea atentatului, în cadrul luptei noastre împotriva unui sistem laic”, a declarat prin telefon Shahidullah Shahid, un purtător de cuvânt al TTP, dintr-un loc necunoscut.

“Vom desfăşura şi alte atacuri de acest fel pe viitor”, a adăugat el.

Atentatul s-a produs în oraşul Bannu din nord-vestul ţării, în apropiere de zona tribală Waziristanul de Nord, fief al talibanilor, afgani şi pakistanezi, şi al altor grupări islamiste armate legate de Al-Qaida.

“Explozia s-a produs în apropierea unui vehicul din convoi, provocând moartea a 20 de soldaţi şi rănirea altor 30”, a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul forţelor de securitate.

“Încercăm să aflăm natura exploziei şi să ştim dacă este vorba despre o mină artizanală sau despre un atentat sinucigaş”, a adăugat el.

Convoiul “se pregătea să plece către oraşul Ramzak, din Waziristanul de Nord, când s-a produs drama”, a precizat oficialul citat.

Bannu a fost teatrul mai multor atacuri împotriva forţelor de securitate în trecut.

Trupele pakistaneze luptă de mai mulţi ani împotriva unei insurecţii în zonele tribale muntoase pe care Washingtonul le consideră o ascunzătoare a talibanilor şi rebelilor ce au legături cu Al-Qaida, de unde pregătesc atacuri împotriva ţărilor occidentale şi a Afganistanului.

Creată în 2007, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), o grupare islamistă armată care a jurat credinţă Al-Qaida şi mollahului Omar, liderul talibanilor afgani, a comis sute de atacuri în ultimii ani în ţară, în special în nord-vest.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts