More


  Cabinet de informatică ultramodern pentru eminenţii Sătmarului

  - Advertisement -

  cabinet

  Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare are, începând de ieri, un cabinet ultramodern de informatică dotat de Clubul Rotary cu sprijinul primăriei municipiului, al 31 de parteneri şi sponsori, precum şi al numeroşilor participanţi la balul Rotary de anul trecut. Cabinetul a fost inaugurat ieri în prezenţa membrilor Clubului Rotary, a reprezentanţilor Prefecturii, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a viceprimarului Marcela Papici, a inspectorului şcolar general, Mariana Roman, a directorului Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, unde îşi desfăşoară activitatea Centrul de Excelenţă, Ioan Pop, precum şi a altor invitaţi.

  Centrul Judeţean de Excelenţă dă roade
  Încă de la începutul manifestării, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Satu Mare, Bianca Domuţ, a precizat că acest organism, unde activează cei mai buni elevi din judeţul Satu Mare, a dat rezultate, anul trecut fiind obţinute peste 20 de premii naţionale şi internaţionale. De asemenea, Bianca Domuţ a mulţumit Clubului Rotary, Primăriei Satu Mare precum şi tuturor celor care au ajutat la amenajarea cabinetului de informatică inaugurat ieri. Atât fostul director al Clubului Rotary, Sorin Savinescu, cât şi actualul, Lajas Szatmari, au precizat că organizaţia pe care o reprezintă a luat decizia de a ajuta la dotarea Centrului Judeţean de Excelenţă în urma unei decizii amănunţite a membrilor săi având convingerea că a investi în copiii dotaţi din judeţ este o investiţie în societate. Fondurile necesare pentru dotarea cabinetului de informatică au fost strânse la Balul Rotary de anul trecut. Inspectorul şcolar general a precizat că activitatea Centrului Judeţean de Excelenţă dă rezultate, i-a felicitat pe elevii care activează aici şi a mulţumit tuturor celor care au contribuit la amenajarea sa. De asemenea, primarul Dorel Coica a dat asigurări că Primăria Satu Mare va acorda tot sprijinul pentru buna funcţionare a Centrului Judeţean de Excelenţă. Au mai luat cuvântul directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Ioan Pop, viceprimarul Marcela Papici şi reprezentantul Prefecturii, Eugen Chiorean.
  Apoi a fost tăiată panglica inaugurală de la intrarea în cabinetul de informatică, a fost dezvelită placa de la intrare care atestă faptul că Clubul Rotary şi-a adus un aport însemnat în amenajarea acestuia, după care a fost vizitat cabinetul, elevii centrului făcând şi o demonstraţie.

  Investiţie de aproape 75.000 de lei
  Cabinetul de Informatică al Centrului de Excelenţă a fost dotat de către Clubul Rotary Satu Mare, cu sprijinul primăriei municipiului, al 31 de parteneri şi sponsori, precum şi al numeroşilor participanţi la balul Rotary de anul trecut. Investiţia, în valoare de aproape 75.000 de lei, s-a concretizat în dotarea cabinetului cu mobilier, 20 de calculatoare, două table interactive multitouch cu videoproiector şi realizarea lucrărilor de retelistică aferente.
  Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare s-a înfiinţat la solicitarea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Satu Mare, începând cu anul şcolar 2012 – 2013 şi are ca scop descoperirea, dezvoltarea şi promovarea abilităţilor şi a potenţialului elevilor sătmăreni prin intermediul unei educaţii individualizate şi a mentoratului, într-un mediu de formare armonioasă, echilibrată, sub îndrumarea unui corp profesoral cu vocaţie. În acest an şcolar, aici activează 199 de elevi împărţiţi pe 13 grupe de disciplină, precum şi 40 de cadre didactice. Dintre elevi, 120 au participat la olimpiadele judeţene, 23 de participanţi la olimpiadele naţionale şi 32 de participanţi la concursurile naţionale, interjudeţene şi judeţene.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img