Ce îi trebuie unui gentleman modern4

Să fii bărbat era, acum ceva vreme, mai simplu. Era suficient să fii puternic, să dai doi pumni şi câteva picioare ca să îţi aperi familia, să vii cu vânatul în cârcă acasă şi să îţi poţi lăsa pletele în vânt şi barba încurcată, că tot tu erai cel admirat. Acum, dragă domnule, lucrurile s-au schimbat. Societatea te vrea tuns, femeile te vor atent, colegii te vor bine îmbrăcat şi vecinii politicos. De fapt, te vor un gentleman. Şi pentru ce există GQ dacă nu pentru a da informaţii despre cum să fii un gentleman modern? Să facem lumină, atunci.

Fă-ţi un costum bespoke sau made to measure

Pentru că este ruşinos să porţi costumul tatălui, cu 2 numere mai mari decât ar trebui să porţi tu. Aminteşte-ţi că e o investiţie care îţi salvează cu desăvârşire imaginea şi că de nunţi sau întâlniri de afaceri nu mai scapă nimeni în ziua de astăzi – asta dacă nu eşti conştient că ar trebui purtat, totuşi, mai des. Fă-ţi un costum pe comandă, ca să fii sigur că te alegi cu ceva personalizat. Despre bespoke şi made to measure poţi citi aici.

Adoptă o tunsoare decentă

La un moment dat în viaţa ta, nu îţi mai permiţi şuviţe blonde în breton şi nici chelie în vârful capului şi o coadă mică la spate. Asigură-te că părul tău arată decent – păr mereu curat, tuns frecvent, într-o formă avantajoasă feţei tale. Nu trebuie să fii nici victima trendurilor în materie de hairstyling şi să încerci orice: nici clasicul nu e rău.

Cumpără (măcar) un obiect de artă

E timpul să începi să investeşti în artă. Şi vorbim serios – nu este un act de snobism, ci unul de înţelepciune, mai ales pe timp de criză. Poate că nu te-ai fi aşteptat, însă şi România este o piaţă serioasă de artă – poţi citi aici mai multe despre cum se mişcă lucrurile pe piaţa asta la noi şi cum ar trebui să te adaptezi.

Călătoreşte!

Excursiile sunt unele dintre experienţele care te îmbogăţesc cel mai mult spiritual. Asta dacă ştii să te bucuri de locurile în care mergi. O sesiune de shopping într-un magazin care s-ar găsi şi în Bucureşi cu siguranţă nu te face mai cultivat, însă o călătorie într-un loc plin de semnificaţii istorice sau chiar un colţ pustiu de natură vor însemna mai mult. Până la urma, ce e viaţa, dacă nu suma amintirilor noastre? Aşa că te asiguri şi că ai ce povesti nepoţilor.

Menţine-te „fit”

Adică nu lăsa burta să îţi acopere cureaua. Şi asta nu neapărat pentru că vei seduce femeile mai uşor, dar ţine şi de sănătatea noastră. Sigur, asta ştii şi din promo-urle scurte de la TV, în care auzi despre cele 30 de minute de mişcare zilnică. Dar te-ai gândit vreodată serios că oamenii ăia chiar au dreptate?

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts