More


  Cum arată podul suspendat la cea mai mare altitudine din Europa

  - Advertisement -

  7

  Elveţienii au inaugurat un pod pietonal pe muntele Titlis, la o înălţime de aproape 3.000 de metri, doborând astfel recordul pentru cea mai mare altitudine la care este situat un pod suspendat în Europa.

  Podul pietonal de pe muntele Titlis conduce clasamentul podurilor suspendate din Europa din punct de vedere al altitudinii la care sunt amplasate, anunţă bbc.co.uk.

  Situat la o înălţime de aproape 3.000 de metri, podul, care are o lungime de 98 de metri şi o lăţime de doar un metru, nu este recomandat celor care se tem de înălţimi. Pentru pasionaţii muntelui însă, priveliştea este spectaculoasă. Podul este suspendat la aproape 500 de metri deasupra gheţarului Titlis, iar în zilele senine, se vede până în Italia, Germania, sau Austria.

  Construcţia podului s-a dovedit a fi problematică, din cauza condiţiilor meteo, dar şi a dificultăţii transportării materialelor. “A durat aproape cinci luni. A trebuit să urcăm toate materialele până la 3.000 de metri. De cele mai multe ori am folosit telecabina, dar în anumite cazuri a fost nevoie de elicopter pentru a le aduce în siguranţă. Apoi ne-a pus probleme vremea. Aici, pe muntele Titlis, ninge şi vara. În mai multe ocazii, muncitorii au pierdut timp preţios, trebuind să înlăture zăpada înainte să poată lucra “, spune Peter Reinle, responsabil pentru construcţie.

  Podul a costat în jur de 1.2 milioane de euro şi a fost construit pentru a marca centenarul telecabinei Engelberg-Gerschnialp, inaugurată în 1913. Construcţia este proiectată să reziste la vânt de peste 190 de km/h şi poate suporta până la 450 de tone de zăpadă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img