More


  Cum te poţi ÎMBOLNĂVI de la repartitoarele de căldură

  - Advertisement -

  10

  Umiditatea favorizează apariția mucegaiurilor care pot provoca afecțiuni ale aparatului respirator, precum astmul bronșic sau diferite boli de plămâni.

  Montarea repartitoarelor de căldură i-a determinat pe mulți români să facă economii drastice, oprind caloriferele. Pentru a-și încălzi locuința, ei dau drumul la aragaz, expunându-se riscurilor de îmbolnăvire, potrivit Yahoo News.

  “Din cauza faptului că unii proprietari închid caloriferele şi deschid focurile la aragaz pentru a se încălzi, în interiorul acelei locuinţe umiditatea creşte, favorizând astfel apariţia mucegaiurilor. De aici apar afecţiuni ale aparatului respirator, astm bronşic, diverse boli de plămâni. Pe termen mediu sunt foarte periculoase din acest punct de vedere. Plus că se inhalează acele substanţe chimice produse prin arderea gazelor, care afectează grav sănătatea”, a explicat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC).

  În plus, cei care închid caloriferele afectează și sistemul de alimentare cu energie termică.

  Costel Stanciu susține că apa caldă nu mai circulă bine, duce la apariţia unor dopuri pe coloanele de încălzire şi la prejudicierea altor proprietari care deschid caloriferele, însă acestea nu se mai încălzesc.

  Mai mult, închizând caloriferele, aceştia preiau din căldura vecinilor, pentru că se realizează un transfer termic prin pereţii respectivi, din cauza porozităţii materialelor.  Răcindu-se pereţii, ceilalţi locatari se văd nevoiţi să consume mai multă energie termică pentru a se încălzi, majorându-şi astfel costurile.”Avem sute de reclamaţii în care oamenii se plâng de această nedreptate, pentru că ei şi-au dat seama, uitându-se pe listele de întreţinere şi cunoscându-se între ei, că nu este o repartizare echitabilă a costurilor”, a spus Costel Stanciu, citat de ziarulring.ro.

  Totodată, un studiu efectuat de inginerul Lucian Săndulescu, expert în energie la APC, arată că repartitoarele sunt ilegale, deoarece nu sunt autorizate metrologic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img