More

  Decizia USL este pentru două zile de referendum

  referendum

  Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat pentru MEDIAFAX că decizia la nivelul USL a fost de organizare a referendumului pe revizuirea Constituţiei pe parcursul a două zile, iar propunerea făcută de Liviu Dragnea pentru o singură zi trebuie discutată tot la nivelul conducerii USL.

  Pocora a fost întrebată dacă PNL ia în calcul varianta avansată de Liviu Dragnea privitoare la organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei pe parcursul unei singure zile. “Decizia pe care o cunoaşte toată lumea, anunţată acum o săptămână şi de conducerea USL, este de organizare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei în două zile, cu toate argumentele prezentate de liderii USL cu această ocazie. Dacă domnul Dragnea are alte elemente, discuţia trebuie purtată din nou, tot la nivelul conducerii USL, şi decizia tot aici trebuie luată, revizuirea Constituţiei fiind unul dintre cele mai importante proiecte asumate”, a declarat Pocora. De asemenea, ea a fost întrebată cum vede intenţia social-democraţilor, vehiculată la nivel neoficial, ca PNL să îşi asume şeful campaniei pentru referendumul de revizuire. “Noi ne-am desemnat un şef de campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European, pe domnul Petrache, dânsul urmând să coordoneze echipa de campanie a PNL. Nu a avut loc încă o discuţie în USL pentru echipa de campanie legată de referendum, dar cu siguranţă se va atinge şi acest subiect”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

  Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat, marţi, că organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei într-o singură zi ar reprezenta, probabil, cea mai bună soluţie din punctul de vedere al condiţiilor de organizare. Dragnea a precizat că, în opinia sa, organizarea pe parcursul a două zile a referendumului şi pe parcursul unei zile a algerilor pentru PE nu înseamnă, neapărat, o soluţie mai bună. “Sunt mai multe păreri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine, din punct de vedere al condiţiilor de organizare. Nu ştiu dacă este chiar foarte uşor să organizezi în două zile. Poate o singură zi este cea mai bună soluţie şi pentru referendum şi pentru europarlamentare”, a spus Dragnea.

  Întrebat dacă speră ca într-o singură zi să fie mobilizaţi cetăţenii pentru a fi realizat pragul de 50% pentru revizuirea Constituţiei, Dragnea a precizat: “În situaţia asta, unu plus unu nu e obligatoriu să fie egal cu doi, pentru că s-ar putea ca un cetăţean să nu fie hotărât în ce zi să vină şi până la urmă să nu mai vină în nicio zi – sâmbătă să zică că se duce duminică şi duminică să constante că nu are timp sau chef”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE