More

  Faza municipală la Olimpiada de Limba română

  olimpiada

  Liceul German “Iohann Ettinger” din municipiul Satu Mare, alături de alte trei centre din Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad, au găzduit sâmbătă faza municipală a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română pentru clasele V- XII. Potrivit inspectorului şcolar de specialitate, Natalia Boloş, la această competiţie au participat peste 900 de elevi. “La această etapă participă 912 elevi din clasele V-XII care s-au calificat după faza pe şcoală a competiţiei. La faza judeţeană, care se va desfăşura în data de 22 februarie, se vor califica candidaţii care vor obţine cel puţin o sută de puncte din cele 120 posibile, iar la faza naţională se va califica cel mai bun elev din fiecare an de studiu”, a precizat Natalia Boloş.

  Potrivit inspectorului de specialitate, subiectele pentru faza municipală au fost alcătuite de grupul de lucru din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, însă cele pentru faza judeţeană vor fi elaborate de specialişti din cadrul Ministerului Educaţiei.

  Elevii participanţi la olimpiadă au declarat că subiectele nu au fost foarte dificile şi că nutresc speranţe că se vor califica la faza judeţeană a acestei competiţii. Spre exemplu, o elevă de clasa a VI-a a precizat că subiectele nu i-au pus mari probleme şi are şanse să se califice la faza judeţeană. În schimb, doi elevi de clasa a VII-a s-au plâns de punctul doi din cadrul subiectelor primite afirmând că nu ştiu dacă vor reuşi să se califice mai departe.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE