More

    Mii de utilizatori Yahoo ar putea fi infectaţi cu malware

    1

    Două firme de securitate online au avertizat că mii de utilizatori ai yahoo.com ar putea fi infectaţi cu un malware de pe serverele de publicitate ale Yahoo, scrie Business Insider.

    Compania Fox-IT din Olanda a scris pe blogul său, vineri, că a detectat şi investighează infectarea mai multor clienţi Yahoo cu malware luat de pe ads.yahoo.com.

    Fox-IT estimează că 83% dintre atacuri au avut loc în România, Marea Britanie, Franţa şi Pakistan şi niciunul în SUA, scrie zdnet.com.

    Business Insider scrie că hackerii fie au modificat reţeaua Yahoo, infectând-o cu malware, fie pur şi simplu au promovat programele malware drept reclame pe ads. yahoo.com, trecând peste filtrele de securitate ale Yahoo.

    Sursa notează că atacurile din ultima perioadă asupra site-urilor cu Java atrag atenţia că acest limbaj de programare, creat acum 20 de ani, a devenit un ”pericol pentru securitatea online”.

    De asemenea, Mark Loman, cercetător pe securitate online, a confirmat pe Twitter că Yahoo a fost victima unui atac cibernetic.

    Business Insider scrie că primele semne ale infecţiei au apărut pe 30 decembrie 2013, iar Yahoo a anunţat că lucrează pentru remedierea problemei.

    Yahoo.com are un trafic de 280 milioane de vizite şi 1,6 miliarde de afişări pe zi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE