More


  Noi ciocniri între manifestanţi şi poliţie la Kiev, într-o luptă de gherilă urbană

  - Advertisement -

  4

  Manifestanţii şi poliţiştii erau angajaţi într-o înfruntare tensionată joi dimineaţa, la Kiev, fiind despărţiţi de o baricadă de pneuri incendiate, în zona în care confruntări violente, transformate într-o adevărată luptă de gherilă urbană, s-au soldat cu cinci morţi în ultimele zile.

  Câteva zeci de manifestanţi, purtând căşti de protecţie utilizate pe şantier sau căşti de motociclişti, erau adunaţi joi dimineaţa pe strada Gruşevski, în spatele unui “zid” de foc şi fum, aruncând sporadic cu pietre sau cocteiului Molotov.

  Deflagraţii se auzeau sporadic, provocate aparent de tiruri cu grenade asurzitoare sau lacrimogene efectuate de forţele de ordine.

  Confruntări violente au opus manifestanţi şi poliţişti antirevoltă în această zonă începând de duminică, soldate cu cinci morţi şi care au transformat mişcarea de contestare declanşată în urmă cu două luni într-o mişcare de gherilă urbană, în centrul capitalei Ucrainei.

  În Piaţa Independenţei, la câteva sute de metri distanţă de strada Gruşevski, zeci de persoane s-au adunat joi dimineaţa, în pofida unei temperaturi de minus zece grade Celsius.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img