More


  PREMIILE GRAMMY 2014 – gala care a celebrat principiul “căsătoriei pentru toţi”

  - Advertisement -

  4

  Gala Grammy Awards a celebrat duminică seară, la Los Angeles, principiul “căsătoriei pentru toţi” printr-o ceremonie inedită, care a unit destinele a 34 de cupluri – homosexuale şi heterosexuale -, patronată de cântăreaţa Madonna.

  Cele 34 de cupluri, unele de acelaşi sex, altele de sexe opuse, şi-au spus “Da” chiar pe scena de la Staples Center, decorată cu această ocazie cu vitralii care imitau atmosfera dintr-o biserică.

  În cadrul acestei ceremonii, care are şanse mari să intre în istoria Grammy Awards, cuplurile au fost acompaniate de cântecul “Same Love” interpretat de duoul american Macklemore & Ryan Lewis, care a câştigat trofeul decernat la categoria “revelaţia anului”.

  Acest veritabil imn rap adus luptei de recunoaştere a drepturilor pe care le au cuplurile gay este foarte apreciat de militanţii care sprijină cauza căsătoriilor homosexuale, legalizate deja de un număr tot mai mare de state americane.

  Macklemore & Ryan Lewis au fost însoţiţi pe scenă de o altă ambasadoare a cauzei gay, legendara cântăreaţă Madonna, care, îmbrăcată în alb, a interpretat piesa “Open your Heart”.

  Aceste căsătorii nu au fost însă doar simbolice, întrucât ele au fost celebrate de actriţa, cântăreaţa şi producătoarea Queen Latifah, care deţine o diplomă ce îi oferă dreptul de a oficia astfel de căsătorii în statul California.

  “Indiferent de Dumnezeul în care credeţi, provenim cu toţii din acelaşi Dumnezeu. Eliberaţi-vă de frică, în noi există aceeaşi dragoste”, a declarat ea, înainte de a cere cuplurilor să facă schimb de verighete.

  Potrivit The New York Times, Ken Ehrlich, producătorul galei premiilor Grammy, i-a contactat pe cei doi muzicieni din duoul Macklemore & Ryan Lewis atunci când concertele susţinute de acest grup au început să genereze tot mai multe cereri în căsătorie pe scenă.

  O agenţie de casting a recrutat cuplurile, informându-le că mariajele vor avea loc în direct la televiziune şi cerându-le să promită că nu vor spune nimic nimănui, inclusiv familiilor lor, potrivit aceleiaşi publicaţii americane.

  Galele de decernare a unor premii importante din Statele Unite ale Americii, în special cele de decernare a Oscarurilor, au îmbrăţişat de câţiva ani cauza gay. În 2001, starul rap Eminem a fost criticat vehement pentru anumite expresii homofobe, însă artistul american şi-a cerut scuze şi a cântat apoi în duet, la o gală Grammy, alături de cântăreţul homosexual Elton John.

  Un număr de 17 state americane şi districtul Columbia din Statele Unite ale Americii autorizează în prezent căsătoriile homosexuale, susţinute de majoritatea americanilor. Căsătoriile gay sunt recunoscute în alte 16 ţări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare