More


  Prezidenţialele, cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte

  - Advertisement -

  ponta_antonescu_constantin

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă comună cu Victor Ponta, că USL a decis organizarea prezidenţialelor cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte.

  Antonescu a spus că USL a decis ca alegerile prezidenţiale să aibă loc cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actulului preşedinte. El a explicat că decizia a fost luată pentru ca tranziţia de mandat la instituţia prezidenţială să se poată face imediat după expirarea mandatului în curs. Totodată, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat că protocolul de funcţionare a USL se actualizează în sensul includerii a trei modificări, una dintre acestea privind stipularea candidaturii sale la Preşedinţia României din partea USL. Antonescu a precizat că articolul din protocolul USL care prevede că Uniunea va sprijini la prezidenţiale candidatul care stă cel mai bine în sondaje va fi modificat. “Articolul care spunea că «cel care care stă mai bine în sondaje va fi candidat» se modifică. «Candidatul la prezidenţiale al USL este domnul cutare»; şi articolul care spune «candidatul pentru premier…» care iarăşi este caduc se modifică, spunând «premierul Guvernului Românei susţinut de USL este domul cutare». Ştiţi aceste nume”, a spus Antonescu. Preşedintele PNL a mai spus că aceste trei modificări nu sunt modificări de esenţă, ci reprezintă doar “actualizări” şi că, în rest, toate principiile fondatoare ale USL rămân valabile.

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că alegerile prezidenţiale vor fi organizate pe 2 sau pe 9 noiembrie, decizia urmând a fi luată la nivelul USL.”Vor fi la început de noiembrie, o să decidem împreună. Pe 2 sau pe 9 noimebrie”, a spus Ponta.

  Alegerile prezidenţiale din acest an ar urma să fie organizate “undeva în luna noiembrie”, astfel încât noul preşedinte să îşi poată începe activitatea imediat după 21 decembrie, când expiră mandatul prezidenial al lui Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, liderul PSD, premierul Victor Ponta. El a precizat, la Antena 3, că subiectul a fost discutat, informal, duminică seară, în cadrul USL, iar o decizie va fi luată luni.

  Liderii USL s-au reunit, duminică seara, pentru a discuta mai multe probleme politice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img