Primăria Satu Mare continuă lupta cu ciorileciori

După mai bine de un an de când a început lupta pentru alungarea ciorilor, Primăria Satu Mare nu se dă bătută și continuă lupta pentru alungarea longevivelor și gălăgioaselor înaripate. Administrația locală sătmăreană este ajutată de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Satu Mare.

Acțiuni zilnice în parcuri
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei au acţionat zilnic în ultima săptămână pentru eficientizarea acestei activităţi prin distrugerea în totalitate a tuturor cuiburilor de ciori instalate pe perioada iernii astfel încât la primăvară cetăţenii să se poată bucura de plimbări relaxante în parc. ”Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat vineri, 17 ianuarie, în jurul orei 17.00, la acţiunea de distrugere a cuiburilor de ciori din Grădina Romei, cuiburi adunate în ultimele luni. Edilul şef mulţumeşte tuturor celor implicaţi în această acţiune pentru prezenţa zilnică în Grădina Romei şi pentru rezultatele obţinute prin această activitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Biroul de presă al Primăriei Satu Mare. Acţiunea va continua până la stârpirea tuturor cuiburilor de ciori, ori de câte ori va fi necesar, pe tot parcursul anului.

Gata cu ciorile în Parcul Eroii Revoluției
Reamintim că la dispoziția primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în ultimele săptămâni ale lunii mai s-au derulat activitățile de igienizare în Grădina Romei și în zonele adiacente. La acea dată, acţiunile de alungare a ciorilor din Parcul Eroii Revoluţiei s-au soldat cu succes. “Un rezultat important al activităților de alungare a ciorilor este că în Parcul Eroilor Revoluției din fața Spitalului Vechi s-au alungat coloniile de ciori. Astfel, s-a diminuat semnificativ disconfortul sonor, parcul este curat, iar cetățenii pot petrece timpul liber în siguranță și liniște”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare. Consilierul local Gergely Butka susţine că: “rezultatul este unul important, vom monitoriza parcul în continuare, dar cu alungarea ciorilor nu ne vom opri, continuăm în Grădina Romei până la sfârșitul sezonului, în toamnă și în primăvara anului următor, până când ajungem la scopul propus”.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts