Reprezentantii PPMT cer, ”în numele reparării crimelor comunismului, restituirea bunurilor care au aparținut comunității maghiare”Partidul Popular Maghiar din Transilvania, al cărui ”părinte spiritual” este europarlamentarul Laszlo Tokes, și-a dorit să organizeze, anul trecut, în fața Colegiului Național Silvania din Zalău, fosta școala reformată ”Wesselenyi”, un miting pentru retrocedarea bunurilor deposedate de către regimul comunist.

Cererea PPMT Sălaj de avizare a mitingului a fost respinsă de Primăria municipiului Zalău pe motiv că, potrivit legii, ”cererea trebuia depusă cu minim trei zile înainte de eveniment, însa aceasta a fost depusă cu mai puțin de 48 de ore înainte de manifestare”.
Reprezentanții PPMT Sălaj au afirmat că maghiarii din România și bisericile tradiționale maghiare au fost deposedați de mare parte a bunurilor în timpul regimului comunist, iar restituirea bunurilor care le aparțin de drept nu s-a realizat în totalitate.
Președintele UDMR Sălaj, Seres Denes, a spus însă că reprezentanții PPMT sunt ”naivi”, iar retrocedările se fac în conformitate cu legea și nu cu ajutorul presiunilor. ”Mă surprinde cât de naivi sunt cei din PPMT și nu știu ”ce vor să demonstreze prin aceste acțiuni?”, a declarat președintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes.
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts